Tecavüzcü, Yozgat'ta Kuran kursunda kadrolu işe girmiş! "Diyanet'in adını duymak istemiyoruz"

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda cinsel istismara uğrayan çocukların aileleri: Diyanet'in adını duymak istemiyoruz

01 Haziran 2022 Çarşamba 11:29
Tecavüzcü, Yozgat'ta Kuran kursunda kadrolu işe girmiş! "Diyanet'in adını duymak istemiyoruz"

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda belletmen H.A. tarafından iki çocuğa tecavüz ve beşine cinsel istismarda bulunulmasına ilişkin dava dün görüldü. Diyanet İşleri Başkanlığı davaya müdahil olmak isterken, Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden, “"Diyanet ve müftülük hakkında şikayetçi olduk. Asıl sorumlu Diyanet'tir” diyerek itiraz etti. Çocukların aileleri, “Diyanet'in adını duymak istemiyoruz” diye konuştu.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada yaşananları aktardı. Saymaz’ın aktardığına göre, kursta belletmen olan sanık H.A., tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilgi Sistemi yoluyla bağlandı. H.A., ifadesinde M.'ye sürtündüğünü kabul etti. Hatta kendisini kurtarmak için M.'nin tahrik ettiğini savundu. Zorla porno film izlettiğini, kaçanları dövdüğünü söyledi. "Sopayı gözdağı için kullandım. Dersi dinletmek sopa ve tokatla vurdum" dedi. Bazı çocukları abi şefkatiyle yanaklarından öptüğünü ileri sürdü.

Saymaz, “İfadesindeki asıl skandal bilgi şuydu: Yozgat'ta Kuran kursunda görevli arkadaşının yardımcı olması üzerine kursta kadrolu işe girdiğini ifade etti” diye yazdı.

Öte yandan Baro ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı da müdahillik için başvurdu. Avukat Tozbey, “Diyanet ve müftülük hakkında şikayetçi olduk. Asıl sorumlu Diyanet'tir” diyerek itiraz etti.

Mahkeme, altı çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar ve hürriyetten yoksun kılmaktan H.A.'ya 119 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

"Diyanet'in adını duymak istemiyoruz"

İstismara uğrayan çocukların anneleriyle görüşen Saymaz’ın aktardığı açıklamaları şöyle:

“Erbaş kendinden utanmalı. Müftü gözümün içine baka baka diyor ki, "Biz kardeşiz." Düşman olmaya bile layık değil. Hiçbir şey olmamış gibi nasıl yüzümüze bakıyorsun? Medyaya düşmeden önce hiç birimizi umursamadın. "Kol kırılır, yen içinde kalır" ne demek? O vahşet için kullanabileceğin cümle bu muydu? Sözde müftü Yıldırım, bu toprakları mundar edenlerden biridir. Çocuğumun hayatını mahveden ilçe müftüsünü nasıl olur da plaketlerle, kırmızı halılarla, başarı belgeleriyle gönderirsin? Senin neyine güveneyim? Ey müftü, seni seçeni ben seçtim. Elim bilekten değil, omuzdan kırılsın!”

“Erzurum'un imajı sarsılıyormuş! İslam'a zarar veriyormuşuz! Dine zarar veren ortada"

“Erzurum'un imajı sarsılıyormuş! İslam'a zarar veriyormuşuz! Dine zarar veren ortada. Bunlar sol kesimden korktukları kadar, afedersiniz, Allahtan korkmuyorlar. Sağ kesim gelsin, onunla da konuşurum. Müftülüğe söyledim. ‘Diyanet TV bizle röportaj yapsın, anlatayım.’ Beklediler ki diğer aileler gibi geri adım atalım. Asla!”

Son Güncelleme: 01.06.2022 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15