TEİAŞ, Ege'de 1 milyon 787 bin ağaç kesecek

TEİAŞ, İzmir’in Kınık ilçesi ile Manisa’nın Kırkağaç ve Akhisar ilçelerin boyunca 34 kilometrelik güzergahta inşa edilecek enerji iletim hattı için 1 milyon 787 bin ağaç kesecek. Kızılçam, meşe, göknar türleri bulunan orman alanları ile tarım arazileri, kiraz üretim alanları, meralar, dere yatakları ve arkeolojik SİT alanlarının bulunduğu 132 hektarlık bölge enerji ihtiyacına kurban edilecek.

24 Ocak 2023 Salı 14:44
TEİAŞ, Ege'de 1 milyon 787 bin ağaç kesecek

TEİAŞ, İzmir’in Kınık ilçesi ile Manisa’nın Kırkağaç ve Akhisar ilçeleri boyunca inşa edilecek enerji iletim hattı için 1 milyon 787 bin ağaç kesecek. 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) tarafından İzmir’in Kınık ilçesi ile Manisa’nın Kırkağaç ve Akhisar ilçelerin boyunca 34 kilometrelik güzergahta inşa edilecek enerji iletim hattı için 1 milyon 787 bin ağaç kesilecek. 

Cumhuriyet'in haberine göre, TEİAŞ’ın toplam 10 milyon 951 bin liralık yatırımla hayata geçireceği enerji projesi için, aralarında kızılçam, meşe, göknar türleri bulunan orman alanları ile, tarım arazileri, kiraz üretim alanları, meralar, dere yatakları ile arkeolojik SİT alanlarının bulunduğu 132 hektarlık bölge enerji ihtiyacı için kaybedilecek.

Rüzgar enerji santrallerinden elde edilen elektrik enerjisinin konutlara ve sanayi tesislerine dağıtılacağı ve yaklaşık 150 bin hanenin ihtiyacını karşılaması öngörülen proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED olumlu kararı verdi. 2021 yılında bölgede yapılan halkın katılım toplantılarında halkın itiraz ettiği ve karşı çıktığı projeye ilişkin olumlu görüş sunan Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ise 18 Temmuz 2022 tarihli yazısında kamu yararı gerekçesiyle hayata geçirilecek ve yörenin enerji ihtiyacını karşılayacak proje için sakınca bulunmadığını belirterek,  yatırıma onay vermişti.

Son Güncelleme: 24.01.2023 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15