Tohum Platformu: Tarım Bozuldu, Osmanlı Çöktü

Halk yiyecek ucuz ekmek, un, bulgur bulamazken tarımın adeta kalbi olan araştırma enstitüsünün arazisine TOKİ konutları dikiliyor. Beton yüzünden gıda daha da pahalanacak.

10 Mayıs 2022 Salı 11:15
Tohum Platformu: Tarım Bozuldu, Osmanlı Çöktü

Konya'daki Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün (BDUTAE) Atatürk döneminden bu yana ıslah edilen çok değerli tarım arazisinin önemli bir bölümü TOKİ'ye devredildi. Kararın gıda fiyatlarının artmasına sebep olacağı beklenirken, Tohum Platformu'nda karara ilişkin bir açıklama geldi.

Sözcü'nün haberine göre Platformdan yapılan açıklamada BDUTAE'nin Türkiye ve Ortadoğu'nun tarım üssü, Türk tarımının omurgası olduğu bildirildi. Açıklamada böyle bir merkezin yeniden kurulması için 100 yıldan daha fazla zamana ihtiyaç olduğuna işaret edilerek "Kayaların üzerine ev yapılır, yerin altında konut inşa edilir, ileri teknolojiyle havada asılı ev bile yaparsınız. Ancak toprak yoksa vatan da yok. Tohumun büyümediği yerde binalar karın doyurmaz" denildi.

TARIM BOZULDU, OSMANLI ÇÖKTÜ

Karardan vazgeçilmemesi halinde geri dönüşü olmayan yerlere gidileceğini de belirten Tohum Platformu, “Küresel ısınma ve iklim krizini avantaja çevirmek için karbon çiftliği kurmamız gereken yerlere beton çiftlikleri kurarsak bir daha geri dönüşü olmayan yerlere gideriz. Toprağa, tohuma bu vatan için canını vermişlere hesabını veremeyiz. Unutmayın, Tımarlı Sipahi Sistemi yani tarım sistemi bozulan Osmanlı içten içe eridi yok oldu” uyarısında bulundu. Açıklamada, “Gıda savaşlarının pusuda beklediği bir anda, ekilmedik bir karış toprak bırakılmasın denilen bir dönemde böyle bir cevher üç beş tane plaza için heba edilebilir mi?” diye soruldu.

Son Güncelleme: 10.05.2022 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15