Twitter'a erişim engeli mi geldi?

Kullanıcılar Twitter’a erişim sorunu yaşamaya başladığını bildirdi.

08 Şubat 2023 Çarşamba 16:39
Twitter'a erişim engeli mi geldi?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından çok sayıda vatandaş tarafından arama-kurtarma çalışmalarında duyuru için yoğun bir biçimde kullanılan Twitter’a erişilemiyor.

Kullanıcılar Twitter sayfalarının güncellenmediğini kaydederken küresel internet erişimini takip eden NetBlocks, Türkiye’de gerçek zaman ağ verilerinin Twitter’ın kısıtlandığını doğruladığını bildirdi.

NetBlocks’un Twitter’dan yaptığı paylaşımda: “Doğrulandı. Gerçek zamanlı ağ verileri Türkiye’de Twitter’ın kısıtlandığı doğruluyor. Filtreleme, halkın ölümcül depremlerden sonra hizmetine güvendiği sırada büyük internet sağlayıcılarına uygulandı” denildi.

NetBlocks, Türkiye’de Twitter’a internet erişiminin yetkililer internet üzerinde dezenformasyona ilişkin endişelerini bildirdikten sonra -kesildiğini vurguladı.

Gerçek zamanlı NetBlocks metrikleri, Twitter’ın TTNet ve Turkcell gibi büyük internet sağlayıcıları üzerinde SNI filtreleme ile kısıtlandığını gösterdi.

Son Güncelleme: 08.02.2023 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15