Usulsüz işe alımlara artık dayanamayıp istifa etti

Batman’da Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili Abdullah Tarhan zehir zemberek sözlerle AKP'den istifa etti. Yüzlerce Hasankeyfli genç işsiz gezerken, AKP'lilerin yakınlarının usulsüz bir şekilde işe yerleştirildiğini iddia eden Tarhan özür diledi.

05 Ağustos 2022 Cuma 10:18
Usulsüz işe alımlara artık dayanamayıp istifa etti

Batman’ın AKP’li Hasankeyf ilçe Belediye Başkanvekili Abdullah Tarhan, Hasankeyf Belediye Başkanı ve ilçe başkanının akrabalarının işe alındığını ve yapılan usulsüz alımlara karşı itirazlarının dikkate alınmadığını belirterek partisinden istifa etti.

İstifasına ilişkin konuşan Tarhan, yapılan usulsüz alımlara artık dayanamadığını kaydetti. Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, Hasankeyf'te birçok gencin işsiz olduğunu ve bundan dolayı farklı illere gitmek zorunda kaldıklarını belirten, Hasankeyf Belediye Meclis Üyesi Abdullah Tarhan, şöyle konuştu:

“Biz eski Hasankeyf'ten yeni bir yerleşime girdik yeni bir ilçe olduk ancak yeni olan bu ilçede Hasankeyfli hiçbir vatandaşın bir karış toprağı yok. Buradaki bütün gençler işsiz güçsüz. Marmaris'e çalışmaya giden yüzlerce Hasankeyfli gençler var. Hasankeyf'te devlet hastanesine eleman alımı dışarıdan yapıyorlar, müze müdürlüğüne dışarıdan eleman getiriyorlar, gençlik ve spor il müdürlüğüne alımlarda dahi dışarıdan insanlar getiriyorlar. PTT'ye eleman alınıyor kendi akrabalarını sokuyorlar. İlçe başkanı ve belediye başkanı tüm kurumlardaki kadrolara, kardeşim, amcaoğlum, yeğenim diyerek işe koyuyorlardı. Ben 49 yıllık belediyeciyim ve artık bu duruma dayanamadım. Ben vatandaşlarımın daima yanındayım. Hiçbir zaman ailemden bu şu alınsın demiyorum ben istiyorum ki ihtiyacı olanlar işe girsin. O yüzden bu yaşanılan durumu milletvekiline, il başkanına, ilçe başkanına ve belediye başkanına, il koordinatörüne ve bölge koordinatörüne söyledim ama oralı olmadılar. İl teşkilat başkanım aradı beni ‘bu konulardan bende rahatsızım niye bana gelmedin' dedi.

“Usulsüz alımlara karşı mücadele etmeye devam edeceğim”

İstifası öncesinde il başkanıyla görüşmek istediğini ancak il başkanının geri dönüş yapmaması sonrasında istifasını açıkladığını belirten Tarhan, şöyle konuştu:

“İl başkanımda ‘3-4 gün sabret' dedi dün gittim ve telefonla aradım ama 3-4 saat beklememe rağmen geri dönmedi. Artık bu durumdan yeterince rahatsız bir hal aldı ve ikazlarımın dikkate alınmaması sonrasında yazılı istifamı verdim.

Bundan sonra vatandaşlarımın ve gençlerimin yanındayım şimdi daha rahatım. Lakin meclis üyeliğinden istifa etmedim bu konudaki mücadeleme devam edeceğim. Yapılan usulsüz işe alımlarla her zaman mücadele edeceğim ve bunları konuşmaya devam edeceğim. Ak Parti ilçe başkanının iki kardeşi PTT'de çalışıyor, belediye başkanı bir yeğenini koydu o iki sene çalıştı başka yere tahinini çıkardı ve başka bir yeğenini yine PTT'ye koydu. Ben bunlarla iki senedir mücadele ediyorum ama bir türlü dinletemedim. Milletvekillerinin akrabalarını işe koyduklarına dair tespit ettiğim yok ama onlar da yapıyorlar.

Ben üç dönemdir meclis üyesiyim ve üç dönemdir burada Ak Parti'ye kazandıran benim. Bu geç kalınmış bir istifadır fakat sabrettim olmadım seçmenlerimden ve gençlerden özür dilerim. Bu usulsüz alımlara karşı bundan sonra ada her zaman duyarlı ve mücadele edeceğim."

“Hasankeyf'te yeni yerleşim yerine geldik hiçbir Hasankeyflinin bir karış toprağı yok”

Yaptığı yazılı açıklama ile AKP’den istifa ettiği duyuran Tarhan, istifasına ilişkin açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Son zamanlarda Ak Partili belediye başkanımız ve AK Parti ilçe başkanımız aile şirketi kurup ilçeye gelen kadrolar olsun, iş olsun bunlar ‘bu kardeşim, bu amcamın oğlu, bu yeğenimdir' diyerek hepsini işe yerleştirmişler. Bu da hem seçmenlerde hem de vatandaşlar arasında büyük bir rahatsızlık yaratmıştır. AK Partiyi sıfır hale getirmişlerdir. Hasankeyf'te yeni yerleşim yerine geldik hiçbir Hasankeyflinin bir karış toprağı yok.

450-500'e yakın gencimiz işsiz güçsüz olurken bu yöneticilerimiz akrabalarını, kardeşlerini yeğenlerini işe yerleştirmişlerdir. Bunu defalarca sayın milletvekilimize, il başkanımıza, İl koordinatörümüze ve bölge koordinatörümüze defalarca durumu söylememe rağmen bu duruma müdahale etmemişlerdir. Cumhurbaşkanımızın partisini böyle olumsuz şeylerle küçük düşüren Batman yönetiminden yani AK Partiden istifa etmiş bulunmaktayım. Bugünden sonra Hasankeyfli hemşerilerim ve gençlerimizin yanında olacağım. Bugüne kadar bu olaylardan dolayı partiden ayrılmadığımdan dolayı gençlerimizden özür dilerim. “

Son Güncelleme: 05.08.2022 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15