Yangın söndürme işi THK yerine bir mimarlık şirketine...

Muğla’daki orman yangınlarına Türk Hava Kurumu’nun müdahale etmemesi Meclis gündemine taşındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, THK’nın ihalede yüksek ücret istediği için özel bir şirketle anlaştıklarını açıkladı. Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdiği ortaya çıktı.

14 Temmuz 2019 Pazar 09:16
Yangın söndürme işi THK yerine bir mimarlık şirketine...

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, ihalede özel şirket 104 milyon TL, THK ise 70 milyon TL teklifte bulundu.

Muğla’daki orman yangını, Kaan Havacılık’ın sözleşmesinin iptal edilmesine günler kala ortaya çıktı. Şirket, dolardaki artış nedeni ile alması gereken helikopter sayısına ulaşamadığını bildirmiş, sözleşmenin şartları sakatlanmıştı. Yangın da tam bu süreçte ortaya çıktı. Şirket elinde bulunan helikopterlerle Muğla’daki alevlere müdahale etti.

Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdi. Firma gerekli uçakları ve pilotları Kanada’dan bulup getiriyor. Teknik malzeme bakım vb. giderler de Kanada’dan karşılanıyor.

Son Güncelleme: 14.07.2019 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15