Yılmaz Özdil: Anayasa var mı ki, mahkemesi olsun?

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına karşın, millletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama talebini reddetmesini köşesine taşıdı. Özdil, "Anayasa var mı ki, mahkemesi olsun?" görüşünü savundu.

15 Ekim 2020 Perşembe 09:42
Yılmaz Özdil: Anayasa var mı ki, mahkemesi olsun?

Özdil, "Anayasa'ya ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağına dair yemin eden cumhurbaşkanı, 'Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı kabul etmek durumunda değilim, açık söyleyeyim, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara uymuyorum, saygı da duymuyorum” dedi mi? Dedi. E, bugün hâlâ bakıyoruz… Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararı tanımıyorlar filan deniyor. Güzel kardeşim… Anayasa'yı tanıyorlar mıydı ki, Anayasa Mahkemesi'ni tanısınlar?" düşüncesini dile getirdi. 

Özdil yazısında, "Anayasa Mahkemesi tarafından Anayasa'ya aykırı ilan edilen partinin iktidarda kalmasında sakınca görmedin de, Anayasa'ya aykırı partinin Anayasa Mahkemesi'ni tanımamasını mı yadırgadın? Anayasa Mahkemesi'nin ışıkları yansa ne olur, yanmasa ne olur… Hukukun üstüne/üstünlüğüne avize gibi ampul takılalı yıllar olmadı mı?" ifadesini kullandı. 

Son Güncelleme: 15.10.2020 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15