.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın gözaltına alınmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Belediye binası önünde yapılan eyleme CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da katıldı.
Vatandaşlar tarafından sık sık, "Adana'nın gururu Zeydan Karalar", "Hak, hukuk, adalet", "Direne direne kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atıldı. Eylem sırasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Amasya'daki "Millet iradesine sahip çıkıyoruz" mitingindeki konuşması izlendi.
"Belediye başkanlarını cendereye alacağınızı zannederek yanılıyorsunuz"
CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, burada yaptığı açıklamada, Silivri zindanlarında tutsak edilen Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in hayalindeki projelerin temelini atmak için kısa süre önce Adana'da bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:
"Nereden bilebilirdik ki saray karanlığını Adana'nın güneşini karartmaya gönderecek? Bu sabah saray karanlığını Çukurova'ya göndereceğini nereden bilebilirdik? Ama yanılıyorlar, Çukurova'nın güneşi asla ve asla kendi karanlıklarıyla örtülmeyecek kadar parlaktır. Çukurova toprakları daha önce nice zalimler gördü. Şimdi sarayın zalimlerine geçit verir mi? Başkanımız her defasında daha yüksek oyla seçilmişti ama sizin bu zalim tavrınız CHP'yi, belediye başkanlarını cendereye alacağınızı zannederek yanılıyorsunuz. Çukurova başkanlarını vermez."
"Zeydan Karalar gelecek yine burada makamında oturacak"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bu defa sert kayaya çarptılar. Adana'yı, Zeydan Karalar'ı tanımıyor bunlar. Yılmaz Güney'imiz, Orhan Kemal'imiz var. Zeydan Başkan gibi yoksulların yanında olmuş Yaşar Kemal var. Bu topraklar yiğidin harman olduğu topraklar. Ayrıca hala anlamamışlar CHP'yi hala kendi partileri ile karıştırıyorlar. CHP Kuvay-ı Milliye geleneğinden gelmiş bu ülkenin kurucu partisidir. 48 yıldır iktidar görmemiş ama her hukuksuzlukta, toplumsal eziyet çekenlerin yanında kalmış, hiçbir zaman da iktidara boyun eğmemiştir. Bugün de eğmeyecek. Bugün yaşananlar demokrasi felaketi. Olanları sadece bir siyasi müdahale ya da hukuki bir mesele olarak ifade edemeyiz. Bugün yaşaşananlar toplumun vicdanına yapılan müdahaledir. Bugün yaşananlar Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine yapılan müdahaledir. Sanmasınlar Zeydan Karalar'a itibar suikasti yaptıklarını, bu ülkenin geleceğinin temeline dinamit sokuyorlar. Bu ülkenin geleceğini mahvediyorlar. Bugün yapılanlar sadece AKP iktidarının iktidarını devam ettirme çabasıdır. Organize bir kötülük içindeler. Bunu bile isteye yapıyorlar. Zeydan Karalar'ın suçsuz olduğunu onlar da biliyorlar. Ama aynı Zeydan Karalar 2014 yılında nasıl AKP'li Seyhan Belediye Başkanını yenmişse, 2019'da büyükşehir belediyesini almışsa ve sayısını 2024'te iki katına çıkartmışsa bu mücadele devam edecek. Zeydan Karalar gelecek yine burada makamında oturacak, Adana'yı yönetecek.
Korktuklarını çok iyi biliyoruz. Bugün Tayyip Erdoğan birinci parti olduğunu söyledi. Bir ülkeyi yöneten iktidar şayet birinci partiyse bu zulmü niye yapsın? Bu korkularının göstergesi. Ama biz korkmuyoruz, haklıyız çünkü. Her zaman haksızlığın, yoksulluğun yanında olduk, yine olacağız. Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yapana kadar, belediye başkanlarımızı tekrar koltuğuna oturtana kadar bu mücadele devam edecek."
"Çocuklarını, ailesini, huyunu suyunu bildiğim bir dostum için buradayım"
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise şunları söyledi:
"Ben bugün Adana'ya Zeydan Başkansız geldim çünkü bu sabah bir operasyon haberiyle uyandık. Ekimden bu yana zulmettikleri için CHP'yi geriletebileceklerini zannediyorlar. Bugün yalnızca Adana'da değiliz, aynı zamanda Amasya'dayız, Antalya'dayız, Vatan Emniyetteyiz. Yalnızca bir büyükşehir belediye başkanımızı değil; eşini, çocuklarını, ailesini, huyunu suyunu bildiğim bir dostum için buradayım.
Sadece büyükşehiri kazanmakla kalmadı, dokuz ilçeye CHP bayrağı diktik. Yani bugün Zeydan Başkan'a kumpas kurmaya çalışan AKP'lilere sesleniyorum; bir tek ilçe belediyesi bile kazanamadınız Adana sizi sildi, bunu bilin. Bir şeyleri akılla ve yürekle birlikte konuşmak zorundayız. 2019'da Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş Zeydan Karalar'ı on yıl önce yapılmış bir ihale nedeniyle bugün gözaltına almaya çalışıyorlar."