ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ 20 YAŞINDA

SU DEPOSUNDAN SANAT MERKEZİNE... 1998 yılında bir su deposundan sanat merkezine dönüştürülen Çağdaş Sanatlar Merkezi, 20. yaşına, Ankara’nın Başkent oluşunun 95. Yılında girdi.

14 Ekim 2018 Pazar 10:58
ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ 20 YAŞINDA

Sanatçı Serenad Bağcan’ın verdiği konserin büyük beğeni topladığı 20. Yıl etkinliğinde, “Bir Sanat Merkezi’nin Günlüğü”ve “45+1 Zamandizin ve Seçki” sergileri de açıldı.

 

1998 yılında Doğan Taşdelen’in Çankaya Belediye Başkanı olduğu dönemde, bir su deposundan sanat merkezine dönüşen Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) 20. yaşına, Ankara’nın Başkent oluşunun 95. yılında girdi.  

ÇSM’de gerçekleştirilen 20. yaş etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ankara’nın Başkent oluşunun 95. Yılında, bir bozkır kasabasından Cumhuriyet yaratan, bizi var eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Ankara’nın kültür, sanat ve sosyal alanda geride bırakılması için çalışanlara inat Ankara’ya sahip çıkacaklarını, Atatürk’e layık olmaya devam edeceklerini belirten Taşdelen, “ÇSM 1 yıl içinde on binlerce Ankaralının sanat ihtiyacını karşılıyor. Eskişehir yolunda inşa ettiğimiz Atatürk Kültür Merkezi’ni uluslararası standartlarla seneye kullanıma açtığımızda başka bir ihtiyacı daha karşılayabileceğiz. Dilerim biz de onun 20. yılını kutlarız” diye konuştu.

Törende hazır bulunan babası Doğan Taşdelen’in, sanat merkezini açma dönemindeki heyecanlarını hatırladığını belirten Taşdelen, şunları kaydetti:

“Babama huzurlarınızda, burayı  sanat merkezine dönüştürdüğü için teşekkür ediyorum. O dönemde bırakın ÇSM gibi bir merkezi, sanat galerileri dahi yoktu. Belediyenin en kıymetli arsalarından biri ‘Cumhuriyetin temeli kültürdür’ anlayışıyla ranta kurban edilmedi, halkın hizmetine sunuldu. Biz de bu felsefeyle çalışıyor, Çankaya’nın en değerli arsalarına yurtlar, kreşler, kültür merkezleri yapıyoruz.”

Taşdelen, sanata tükürenlere inat “Her yer aydınlık olsaydı sanata gerek olmazdı” felsefesiyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

SERENAD BAĞCAN KONSER VERDİ

Bir dönem Çankaya, Yıldız, Orta Ayrancı, Küçükesat, Güvenevler mahallelerine su sağlarken 20 yıldır Ankara’ya sanat merkezi olarak hizmet veren yapının tarihi yolculuğunu anlatıldığı belgeselin gösterildiği etkinlikte konser veren Sanatçı Serenad Bağcan büyük beğeni topladı.

10 Kasım’a kadar gezilebilecek, ÇSM’nin serüvenini 1926’lardan başlayarak en ince detayına kadar aktaran araştırma sergisi “Bir Sanat Merkezi’nin Günlüğü”nün de açıldığı etkinlikte, Sanatçı Aydın Ayan’ın 12 Kasım’a kadar görülebilecek “45+1 Zamandizin ve Seçki” sergisi de açıldı.

Son Güncelleme: 15.10.2018 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15