Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

75. Cannes Film Festivali dün sona ererken, bu yılın ödül kazananları da belli oldu. Bu yıl "Altın Palmiye"ye layık görülen isim Hüzün Üçgeni (Triangle of Sadness) festivalde sekiz dakika boyunca ayakta alkışlandı.

29 Mayıs 2022 Pazar 10:31
Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Film endüstrisinin en prestijli festivallerinden biri Cannes Film Festivali bu yıl 75. defa gerçekleşti. Covid nedeniyle, 2020′de tamamen iptal edilen ve 2021'de sıkı sağlık protokolleri altında gerçekleşen festival, bu yıl yeniden endüstrinin kalbinin attığı yer oldu.

Festivalin sonunda ödül alan filmler de belli oldu. Ödül kazanacak isimler, Fransız aktör Vincent Lindon başkanlığındaki dokuz kişilik bir jüri tarafından belirlendi ve cumartesi günü Cannes’daki Grand Lumière Tiyatrosu’nda düzenlenen bir kapanış töreninde takdim edildi.

Ruben Östlund’un Hüzün Üçgeni (Triangle of Sadness), 75. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanırken, İsveçli yönetmene sinemanın en prestijli ödüllerinden biri ikinci kez verilmiş oldu.

Östlund, 2017’de The Square filmiyle de Cannes’da bir başarıya imza atmıştı. Östlund, “Gösterimden sonra insanların birlikte dışarı çıkıp konuşacak bir şeyi olsun istedik. Sinemanın benzersiz yanının birlikte izliyor olmamız olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. O yüzden konuşacak bir şeyler biriktirmeliyiz ama aynı zamanda eğlenmeliyiz” dedi.

Jürinin ikincilik ödülü olarak sunduğu Grand Prix ise Lukas Dhont’un draması Close ile yönetmen Claire Denis’in romantik gerilimi Stars at Noon arasında paylaşıldı.

Son Güncelleme: 30.05.2022 10:28
Anahtar Kelimeler:
Cannes
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15