Keman virtüözü ve besteci İlyas Tetik, hayatını kaybetti

Aralarında Ajda Pekkan ile Sezen Aksu’nun da bulunduğu birçok ünlü ismin albüm çalışmalarına destek veren keman virtüözü ve besteci, İlyas Tetik, 60 yaşında hayatını kaybetti.

05 Temmuz 2021 Pazartesi 14:33
Keman virtüözü ve besteci İlyas Tetik, hayatını kaybetti

Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya ve Ebru Gündeş gibi birbirinden ünlü şarkıcıların albüm çalışmalarına destek veren keman virtüözü ve besteci İlyas Tetik, 60 yaşında hayatını kaybetti.

Oğlu İlkkan Tetik, babasının ölüm haberini doğrularken "Çok üzgünüz" dedi.

Tetik'in hayatını kaybetmesinin ardından  Işın Karaca, Nilgün Belgüm ve Fulden Uras, Twitter'da mesaj paylaştı.

Tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün, "Çok üzüldüm, Değerli bir keman ustası bir müzisyendi.Mekanı cennet olsun" dedi. 

Müzisyen Işın Karaca "Teker teker gidiyor büyük ustalarımız… Allah rahmet eylesin usta…" mesajını paylaştı.

İlyas Tetik kimdir?

İlyas Tetik 25 Eylül 1960 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. 

Ünlü müzisyen, "Seni Buldum Ya", "Yıllarım", "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" gibi eserlere imza attı. 

Tetik'in albümlerinde müzik yönetmenliği yaptığı yıldızlar arasında Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Müşerref Akay, Gönül Akkor, Faruk Tınaz, Ahmet Kaya, Gönül Yazar, Ebru Gündeş, Petek Dinçöz ve Şevval Sam gibi isimler bulunuyor.

Usta müzisyen ayrıca Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Ajda Pekkan ,Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel, Özcan Deniz gibi birçok sanatçıyla da aynı sahneyi paylaşmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15