Lord of The Rings dizisinden yeni detayları ortaya çıktı

Amazon, Lord of the Rings dizisi için uzun zamandır çalışıyor ve dizide oynayacak isimleri de kısa süre önce duyurmaya başlamıştı.

11 Ağustos 2019 Pazar 20:36
Lord of The Rings dizisinden yeni detayları ortaya çıktı

Amazon, Lord of the Rings dizisi için uzun zamandır çalışıyor ve dizide oynayacak isimleri de kısa süre önce duyurmaya başlamıştı.

Ancak Tolkien hayranları için en büyük endişe dizinin senaryosunun Tolkien’in detaylı şekilde anlatıp yarattığı dünyadan uzaklaşmasıydı.

Amazon yaptığı açıklamada, dizinin Tolkien’in yarattığı İkinci Çağ’a alternatif bir tarih oluşturmayacağını duyurdu.

Öykü, Sauron’un Orta Dünya’yı daha iyi bir yer yapmak için çalışırken şeytani güçlerin eline düşmesini anlatacak. Eriador’u fetheden Sauron, Númenor’a geri döndüğünde buradaki taht ve siyasi oyunların etkisinde kalacak ve kötü kararlar alarak şeytani güçlerin işini kolaylaştıracak. Tüm bu olaylar ise Tolkien’in kitaplarında detaylı şekilde anlattığı tarihi olaylara bağlı kalacak.

Amazon, Tolkien’in lisansını satın alırken, Lord of The Rings için kendi orijinal içeriğini üretebilme hakkını da satın almıştı. Bu sayede, Tolkien’in kitaplarında adı geçmeyen konular ve karakterler yaratabilme imkanına kavuşmuş oldu.Tolkien hayranlarını da bu husus endişelendiriyor. Amazon’un senaryoyu ehil olmayan kişilere yazdırması halinde, Tolkien’in mirasına saygısızlık eden bir yapımın ortaya çıkmasından korkuluyor.

Amazon diziyi 2021 yılında yayına almak istiyor ancak şimdilik prodüksiyon çok yavaş ilerliyor. Bir yandan senaryo yazılırken bir yandan da senaryodaki karakterleri oynayacak oyuncularla anlaşmalar yapılıyor. Dizinin çekimleri, animasyon süreci gibi zor bir dönemin 2020 içinde bitirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla birinci sezonun ancak 2021’in sonuna yetişmesi veya 2022 başına sarkması da olası görülüyor.

Kaynak: 

Son Güncelleme: 11.08.2019 21:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15