Redd: Maçka'da yaptığımız bir konser değil bir eylemdi, niyetimiz sektörün içinde bulunduğu çaresizliğe dikkat çekmek

Ünlü rock müzik grubu Redd, Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle buluşamadığı dinleyicileriyle 7 Haziran'da İstanbul'daki Maçka Parkı'nda buluşması hakkında yaptığı açıklamada "Maçka'da yaptığımız bir konser değil, kamusal mekanda yapılmış, habersiz, hiçbir kişi, parti, kurumun bilgisi dahilinde olmayan bir eylemdi. Niyetimiz sektörün içinde bulunduğu çaresizliğe dikkat çekmek ve sahnelerin açılması adına diğer sanatçı ve gruplara, bağımsız, anlık performanslarla bu hayati meseleye dikkat çekilebileceğine dair fikir vermekti" dedi.

11 Haziran 2021 Cuma 09:56
Redd: Maçka'da yaptığımız bir konser değil bir eylemdi, niyetimiz sektörün içinde bulunduğu çaresizliğe dikkat çekmek

"Kolektif bir çabayı önemsiyoruz"

Redd grubunun Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Bazı soru ve eleştirileri yanıtlamak adına; Maçka'da yaptığımız bir konser değil, kamusal mekanda yapılmış, habersiz, hiçbir kişi, parti, kurumun bilgisi dahilinde olmayan bir eylemdi.

Niyetimiz sektörün içinde bulunduğu çaresizliğe dikkat çekmek ve sahnelerin açılması adına diğer sanatçı ve gruplara, bağımsız, anlık performanslarla bu hayati meseleye dikkat çekilebileceğine dair fikir vermekti. Etkinlik sonrası farklı illerden, parklardan davet aldık ancak biz bu işin öznesi olmak yerine kolektif bir çabayı önemsiyoruz.

Polis üç kez çalmayı bırakmamız için uyarıda bulundu, ikisi ekibimize biri de biz çalarken bize yapıldı. Elimizden geldiği kadar uzattık.

Son olarak, kamusal mekanlar var oldukları günden bu yana, politik meselelerin, toplumsal mücadele ve uzlaşmanın merkezinde olan yerlerdir."

Redd

Son Güncelleme: 11.06.2021 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15