Yasak Elma’da Nesrin Cavadzade 'tedbiri': 750 bin TL ceza

Yasak Elma dizisinin Şahika’sı olarak ciddi bir hayran kitlesi edinen Nesrin Cavadzade, geçtiğimiz sezon olaylı bir şekilde diziden ayrılmıştı. Seti terk ettikten sonra geri dönmeyen Nesrin Cavadzade sonrası canlandırdığı karakter Şahika için apar topar bir ölüm sahnesi çekilmişti. Yapım şirketi aynı durumla karşı karşıya kalmamak için yeni tedbirler aldı.

23 Kasım 2021 Salı 09:15
Yasak Elma’da Nesrin Cavadzade 'tedbiri': 750 bin TL ceza

Geçtiğimiz sezon Fox Tv'nin reyting rekortmeni fenomen dizisi Yasak Elma'ya veda eden Nesrin Cavadzade'nin sezon sonunda seti terk edip geri dönmemesi üzerine yapım şirketi oyuncu sözleşmelerine cezai şart içeren yeni madde ekledi.

TRT Haber’de yer alan haberine göre, diziye geçen sezon veda eden Nesrin Cavadzade'nin ardından sözleşmeye özel madde eklendiği ortaya çıktı.

CENAZE SAHNESİ EKLENDİ

Cavadzade yaşanan gerginlik sonrası işini bitirmeden seti terk etmiş, ardından da doktor raporu alıp telefonlarını açmamıştı. Yapımcının telefonunu da açmayan oyuncuya stoksuz çekilen dizinin bölümünün tamamlanmasını riske ettiği için yapılan hikâye değişikliğiyle cenaze sahnesi yazılmıştı. Yaşanan bu olay sonrası oyuncu sözleşmelerine ayrı bir madde daha eklendi.

608fcd0f4e3fe0164ca8df8f

TUTANAK ALTINA ALINACAK

Buna göre oyuncu set programı doğrultusunda tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış doktor raporuyla kanıtlanabilir hastalık, ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun vefatı ve adli makamlardan icabet etmesi zorunlu çağrı ve davetler dışında bir sebeple o günkü rolü bitmeden seti terk etmesi halinde bu durum, yönetmen, yardımcı yönetmen, prodüksiyon amiri ve uygulayıcı yapımcı tarafından tutanak altına alınacak.

1637581986522-1-f-4-db-772-c-18-e-8-d-5-f

750 BİN TL’LİK KURAL

Bu halde oyuncu, seti terk ettiği gün başına 10 bölüm ücreti kadar cezai şartı yapımcıya ödemekle sorumlu. Ayrıca oyuncu işine zarar verecek tüm sözleşme yükümlülükleri ihlallerinde de toplam 750 bin TL cezai şartı ödemek zorunda.

Son Güncelleme: 23.11.2021 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15