AKP’nin TBMM Grubu Başkanı, İsmet Yılmaz oldu

AKP’nin TBMM Grubu Başkanı, 241 oyla İsmet Yılmaz oldu.

17 Kasım 2021 Çarşamba 12:23
AKP’nin TBMM Grubu Başkanı, İsmet Yılmaz oldu

AKP’nin TBMM Grubu Başkanı, 241 oyla İsmet Yılmaz oldu.

Naci Bostancı’nın AKP Grup Başkanlığı görevini bırakmasının ardından, AKP Grubu basına kapalı olarak toplandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kapalı toplantıya katılmadı.

Toplantıda, İsmet Yılmaz, 241 oyla TBMM Grup Başkanı oldu. AKP'nin TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un dışında 286 milletvekili bulunuyor.

İsmet Yılmaz, grup başkanvekillerinin görevlerinin koordinasyonunu sağlayacak, çalışmalara başkanlık edecek ve Meclis çalışmaları konusunda planlama yapacak.

Naci Bostancı, birkaç gün önce görevinden ayrılmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görev değişikliğine ilişkin; "2023 seçimlerine dönük çalışmalar konusunda yeni görevler üstlenecek. Kendi iradesiyle gerçekleşmiştir. MKYK üyelerimizle birlikte bir istişare oldu ve görevi için İsmet Yılmaz ismi ön plana çıktı. Fakat karar Grup Toplantısı'nda verilecek" demişti.  Bostancı'nın genel başkan danışmanı olarak, AKP Genel Merkezi'nde görev alacağı belirtilmişti.

İsmet Yılmaz ise TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. İsmet Yılmaz, 2016-2018 yılları arasında Millî Eğitim Bakanı, 2015’te TBMM Başkanı, daha önce de Millî Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı görevlerinde bulunmuştu.

Son Güncelleme: 17.11.2021 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15