Atatürk ve Erdoğan'a hakaretlerin cezasını kıyasladı!

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi KAYAN​; "ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E SÖYLENEN ÇİRKİN SÖZLER İÇİMİZİ ACITMAKTADIR".

12 Haziran 2017 Pazartesi 15:27
Atatürk ve Erdoğan'a hakaretlerin cezasını kıyasladı!

CHP'li Kayan'ın Atatürk'e hakaretlerin yoğunlaşması ve cezasız kalmasıına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım7ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlaığına sunduğu yazılı soru önergesi şöyle:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Türkiye Cumhuriyetini kuran Ulu Önder Atatürk’e hakaret etmenin cezası 5816 Sayılı Kanuna göre aşağıdaki şekildedir.
Madde 1- Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Son zamanlarda yazılı ve görsel basında Atatürk’e hakaretlere ve karalamalara çok sık rastlamaktayız ve buda bizi derinden yaralamaktadır. Bu bağlamda;

-2002-2017 tarihleri arasında; 5816 Sayılı Kanuna muhalefetten toplam kaç kişi, ne kadar ceza almıştır?
-2002-2017 tarihleri arasında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve karalamadan toplam kaç kişi, ne kadar ceza almıştır?"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15