CHP'li Yılmazkaya: "Askerî doktorun görevini sivil doktora yaptırabileceğini sananlar büyük yanılgı içinde! GATA’lar derhal açılsın"

CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Bayram Yılmazkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılarak Sağlık Bakanlığı'na devredilen Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) yeniden kurulması ve Sağlık Bakanlığı İle Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredilmiş askeri kurum ve kuruluşların Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile GATA’ya devredilmesi hakkında kanun teklifi verdi.

24 Aralık 2022 Cumartesi 11:45
CHP'li Yılmazkaya: "Askerî doktorun görevini sivil doktora yaptırabileceğini sananlar büyük yanılgı içinde! GATA’lar derhal açılsın"

CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi  Bayram Yılmazkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılarak Sağlık Bakanlığı'na devredilen Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) yeniden kurulması ve Sağlık Bakanlığı İle Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredilmiş askeri kurum ve kuruluşların Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile GATA’ya devredilmesi hakkında kanun teklifi verdi.

Teklifte, CHP’li Uğur Bayraktutan, Özgür Ceylan, Polat Şaroğlu, Ahmet Önal ve Çetin Arık’ın da imzası bulunuyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Yılmazkaya, teklif sonrasında, “Cumhuriyetin kuruluş aşamasından bugüne, bulunduğumuz coğrafyadaki tüm tehditlere karşı ve terörle mücadeleye kadar çok önemli görevler üstlenmiş bir yapı olan ordumuz ne kadar önemliyse, bunun arkasındaki tamamlayıcı unsur olan askeri hastaneler ve askeri doktorlarımızda bir o kadar önemlidir” açıklamasını yaptı.

Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ülke, hiçbir devlet; ordusunu, askerî doktorundan ve askeri hastanesinden mahrum bırakmadığına dikkati çeken Yılmazkaya, şöyle dedi:

15 Temmuz sonrası bu konuda atılan yanlış adım; ordumuz ve Mehmetçiğimiz için hayati öneme sahip olan askeri hastanelerimizi ve askeri doktorlarımızı baypas etmiştir. Ordu sağlık sistemi maalesef bozulmuştur. Askerî cerrahi ve savaş cerrahi ayrı bir deneyim, başlı başına bilgi, beceri, disiplin ve tecrübe gerektiren bir alan olmasına rağmen askeriyeyi, askerî doktorlardan arındırarak sivilleştirmek çok büyük yanlışlık olmuştur. Askerî doktorun görevini sivil doktora yaptırabileceğini sananlar büyük yanılgı içindedirler.” 

Son Güncelleme: 24.12.2022 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15