FETÖ-Beyaz Tv-Gökçek Ailesi üçgeninde yer alan maddi ilişkiler ağı

TMSF, FETÖ’NÜN KASASI OLARAK BİLİNEN ALAATTİN KAYA İLE İLŞKİLİ HER ŞEYE EL KOYARKEN NEDEN KAYA’YA AiT OLDUĞU BİLİNEN BEYAZ TV’NİN FAALİYET GÖSTERDİĞİ DAİRELERE EL KOYMAMIŞTIR?

13 Şubat 2019 Çarşamba 15:18
FETÖ-Beyaz Tv-Gökçek Ailesi üçgeninde yer alan maddi ilişkiler ağı

CHP Ankara Milletvekili Emir, çok çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı;  FETÖ’nün Gülen’den sonraki 2. adamı olarak bilinen Alaettin Kaya’nın tüm mal varlıklarına el konulurken, Beyaz TV’nin faaliyet gösterdiği gayrimenkullere neden dokunulmadığını sordu.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kamuoyunun da bildiği üzere; Alaettin Kaya’nın Fethullah Gülen ile MOSSAD arasında diyaloğu sağlayan kişi olduğunun, örgütün kasası olarak faaliyet gösterdiğinin ve ölümünden sonra da Gülen’in yerine geçecek isim olarak işaret edildiğinin Devlet kurumları tarafından yapılan incelemelerde ortaya çıktığını söyledi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Kaya‘nın üzerinde hiçbir mal varlığı bulunmamasına rağmen ailesi ile ilintili olduğu tespit tüm mal varlığına TMSF tarafından el konulduğunu, bunlardan birinin de Kaya’nın oğulları eşi ve gelini olan Fatma Kaya, Zübeyir Kaya, Cüneyt Kaya, Zeynep Kaya’nın ortakları olduğu İmaj İç ve Dış Ticaret AŞ.’ olduğunu ifade eden CHP’li Emir, “Nitekim Kaya, FETÖ çatı davasındaki ifadesinde, ‘Aile fertlerinin müşterek banka hesapları bulunmaktadır. Bu hesaplarda benim kira gelirim olmamasına rağmen ismimin bulunması, sıkıştığım zaman para çekebilme imkânı vermesi, jest amaçlıdır’ diyerek ailesi ile maddi yakınlığını gözler önüne sermiştir.” dedi

İmaj İç ve Dış Ticaret AŞ.’nin 3 Mayıs 2006’da kısmi olarak bölündüğünü, bölünme neticesinde kurulan Aktör İnşaat ve Kiralama AŞ. unvanlı şirketin üstüne İmaj İç ve Dış Ticaret AŞ.’ye ait 7 ve 8 numaralı gayrimenkullerin ayni sermaye olarak koyulduğunu ifade eden Emir, ancak ticaret sicil gazetelerinde Kaya ailesinin sahip olduğu hisselerin bir şekilde gizli tutulduğunu ve bu kısmi bölünmenin Masak ve Başsavcılık tarafından incelenmesi gerektiğini, böyle bir inceleme yapıldığında söz konusu gayrimenkullerin gerçekte Kaya ailesine ait olduğunun kolaylıkla anlaşılabileceğini, gayrimenkulleri rahatlıkla kiralayabilmek için sıranın Aktör İnşaat ve Kiralama AŞ.’nin yönetim kurulunun belirlenmesine geldiğini belirtti.

“14 Şubat 2007’de Aktör İnşaat ve Kiralama AŞ.’nin yönetim kurulu üyeliklerine Ahmet Tunç’un, BUGSAŞ ve BELKO Genel Müdürlüğü yapan Ruhi Kurnaz’ın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.’de ve Osman Gökçek döneminde Ankaragücü’nde yönetim kurulu üyelikleri yapmış Günay Tırhol’un getirildiğini belirten, “Böylelikle resmi olarak Alaattin Kaya’nın ailesinin Aktör İnşaat ve Kiralama AŞ çatısı altında sahibi olduğu 7 ve 8 numaralı gayrimenkullerin, Büyükşehir Belediyesi’nin dolayısıyla Gökçek ailesinin denetimine geçmiştir” diyen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 1 Haziran 2007’de Aktör İnşaat ve Kiralama AŞ. ile Ses Radyo Yayıncılık San ve Tic Aş. arasında 7 numaralı taşınmaz üzerinden kira sözleşmesi imzalandığını, Ses Televizyon Radyo Yayıncılık AŞ.’nin de 15 Nisan 2010’da Beyaz Televizyon Radyo Yayıncılık Sanayi ve Tic AŞ. unvanını alarak yayın hayatına devam ettiğini söyledi.

“Sabahtan akşam kadar herkesi FETÖ’cü ilan eden, iftira eden Beyaz TV, FETÖ’nün kiracısı durumundadır” diyen Emir, bunun belgelerle de çok açık olduğunu ifade ederek, “Alaettin Kaya ile ilintili tüm mal varlığına el koyan TMSF,  İmaj İç ve Dış Ticaret AŞ.’ye ait taşınmazlara da el koyarken Kaya ailesi ile ilişkisi açıkça ortada olan ve Beyaz TV’nin faaliyet gösterdiği gayrimenkullere el koymuyor.” diye konuştu.

“Beyaz TV’yi kim korumaktadır?” diye soran Emir, buradaki mülkiyet ilişkisinin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade ederek, TMSF, Masak ve savcılığın yapacağı kısa bir çalışma ile Beyaz TV ile Kaya ailesi arasındaki ilişkinin rahatlıkla tespit edilebileceğini söyledi.

Emir şu şekilde konuştu:

“Mülkiyetinin FETÖ ile ilişkili olduğu, kiralayanın Gökçek ailesinin atadığı görevliler, kiracının Beyaz TV olduğu göz önüne alındığında burada gerçek bir ticaret olmadığı konusunda haklı şüphelerimiz bulunmaktadır. Söz konusu kira bedelleri gerçekçi olamayacak kadar düşük olmanın yanında aslında göstermelik bir kontrat. Dolayısıyla hiç ödenmemiş de olabilir. Bu nedenle, kira ödeme dekontlarının da kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15