Futbol ve menejerlik sistemi Meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türk futbolu ve özellikle de menajerlik mesleğiyle ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

03 Ağustos 2017 Perşembe 14:04
Futbol ve menejerlik sistemi Meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, menajerlik mesleği ve bu mesleği icra edenlerden bazılarının karıştığı ifade edilen olumsuzlukların incelenmesi için TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma Önergesi sundu. 

Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Araştırma Önergesinde, transfer dönemlerinde ve sözleşme durumlarında futbolcu ve kulüpleri bir araya getiren menajerlik uygulamasına yönelik sorunlarını dile getirdi. Gürer, “Kimi zaman yargıya da yansıyan sorunların oluştuğu dikkate alındığında yasa dışı ilişkilere değin uzanan bir yapılanmaya yol açabilecek durumun incelenerek gelecekte uygulamalarda da sorun yaşanmaması ve sorunların kalıcı ve çözüm odaklı ele alınması önemlidir” dedi. 

Futbolcu temsilcisi olarak da bilinen menajerlik uygulaması için Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) her yıl iki kez sınav yaptığını başarılı olanların diğer formaliteleri de yerine getirdikten sonra mesleği icra etmeye başladığını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Federasyon tarafından hazırlanan taahhütnameye imza atarak yetki almaktadır. Lisans kişisel olup devredilmemektedir. Süresiz bu yetki bu sınavla elde edilmekte ve her yıl vize ile süreç devam etmektedir” şeklinde konuştu. 

FUTBOLCULARIN HAKKI YETERİNCE KORUNUYORMU?

Menajerlik sistemi uygulamasından sonra farklı sorunların ortaya çıktığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “FİFA menajerlik sistemini asgari şartları sağlamak koşulu ile Ulusal federasyonlara bırakmış durumdadır. FİFA, Ulusal Federasyonlardan gönderilen raporları da bu bağlamda yayınlamaktadır ancak raporlar süreci içinde gönderilmemesi denetim ve şeffaflık açısından sorunların olabileceği yönünde değerlendirmelere neden olmaktadır. Menajerlik sınavlarından uygulamalara değin sorunlardan söz edilmektedir. Konuyla ilgili meclis araştırması yapılması sporda geleceğe yansıyacak olumsuzlukları bertaraf etmek adına önemli olacaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15