Garo Paylan; Bin Lira Bir Defaya Mahsus Verilecekse Bu İnsanlar Mayıs'ta Taş Mı Yiyecek

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, ekonomi istikrar paketini Meclis gündemine taşıdı. Paylan, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'a cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.

09 Nisan 2020 Perşembe 11:50
Garo Paylan; Bin Lira Bir Defaya Mahsus Verilecekse Bu İnsanlar Mayıs'ta Taş Mı Yiyecek

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, ekonomi istikrar paketini Meclis gündemine taşıdı. Paylan, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'a cevaplaması üzerine soru önergesi verdi. Önergede, "bin liralık yardım bir defaya mahsus ise, bu insanlar mayıs ayında taş mı yiyecek" diye soran Paylan, "Koronavirüs salgını sonrasında açıkladığınız Ekonomik İstikrar Paketi’nde: “İhtiyaç sahibi 2,1 milyon aileye, 1.000 lira maddi yardım yapılarak, 2 milyarlık paket devreye alındı” tedbiri bulunuyordu. Bu hafta, ‘dar gelirli 2,1 milyon aileye sağlanan 1.000 lira nakdi yardımı, yeni 2,3 milyon aileyle birlikte, toplamda 4,4 milyon aileye vereceğiz' açıklamasında bulundunuz. Ekonomik İstikrar Paketi’nde 2,1 milyon aileye yapılacak desteği, “bir defaya mahsus” olarak açıkladınız" dedi. 

Paylan'ın, Albayrak'a yönelttiği sorular şöyle: 

1.     2,1 milyon aileye 1.000 liralık yardım “bir defaya mahsus” ise, bu vatandaşlar mayıs ayında taş mı yiyecektir?

2.     Nisan ayında 1.000 lira yardım alan 2,1 milyon aileye, mayıs ayında da yardım yapılacak mıdır?

3.     Mayıs ayında 1.000 lira yardımı, 4,4 milyon aileye mi yapacaksınız?

4.     Ülkemizde açlık sınırı 2.500 lira iken, 1.000 liralık nakdi yardım dar gelirli vatandaşlarımızın hangi derdine çözüm olacaktır?

5.     İşsiz ve açlık sınırı altında gelirle yaşayan tüm vatandaşlarımıza neden doğrudan ve düzenli gelir desteği sağlamıyorsunuz?

Son Güncelleme: 09.04.2020 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15