Gürer, tarım kooperatifleri için Meclis Araştırması açılmasını istedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçinin en önemli dayanağı olması gereken ancak günümüzde işlevini tam anlamıyla yerine getiremediği gözlenen tarımsal kooperatiflerin mercek altına alına alınması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

10 Kasım 2018 Cumartesi 10:50
Gürer, tarım kooperatifleri için Meclis Araştırması açılmasını istedi

Gürer, tarımsal kooperatiflerin durumunun ele alınmasının, çiftçilerin özellikle ürünlerin pazarlanmasında yaşadığı sorunların aşılmasına katkı sağlayacağını vurguladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde ülkemizde tarımsal amaçlı kurulan kooperatiflerin yetersiz olmalarının yanı sıra bazı bölgelerde hiç kurulmamış olmasının tarımda önemli sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının bu konuda kapsamlı bir çalışma yaparak belirlenecek olan sorunların kapsamlı olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Gürer Tarımsal  üretimde kooperatifleşme hem çiftçiler açısından hem de ülkemiz acısından tarımda sorunların aşılmasında önemli merkezlerdir. Tarımsal alanda farklı adlarla kooperatifleşme vardır fakat kimi faaliyet dişi, kimi yetersiz durumdadır. Özellikle ürün pazarlanmasında ve satışında sorunların çözümü kooperatiflerin etkisi ile sağlanabilir” dedi. 

CHP Milletvekili Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde şu ifadelere yer verdi. “Çiftçilerimizin ürününü hiçbir aracı olmadan satması hem de markalaşarak Ürününü istediği fiyattan pazarlayabilme yolunu açması olasıdır. Günümüzde de önemi anlaşılan ve giderek hayatin pahalılaştığı ve enflasyonun, işsizliğin yükseldiği bu dönemlerde pazarlama ve satışta kooperatiflerin önemi daha iyi görülmektedir.

Çiftçi yetiştirdiği ürünü ya satamamakta ya da istediği fiyata satamamaktadır. Bir de üstüne çiftçiden çıkan bir ürünün tüketicisine kadar birçok elden çıktığı görülmektedir.

Kooperatiflerin kurulmuş ama atıl durumda olanları ve başarılı olanları bulunmakta. Bir bütün olarak kurulan tarımsal kooperatiflerin durumu ele alınıp, sorunları olanların çözülmesi, başarılı olanların incelenip yaygınlaştırılmasının sağlanması adına araştırma yapılması önemlidir.”

Son Güncelleme: 10.11.2018 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15