Gürer’den MEB’e ‘duyarlılık’ çağrısı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda hem atama bekleyen hem de görevdeki öğretmenlerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

16 Mayıs 2019 Perşembe 10:14
Gürer’den MEB’e ‘duyarlılık’ çağrısı

Milli Eğitim Bakanlığını, sorunların çözümü için daha duyarlı ve çözüm odaklı değerlendirme yapmaya davet eden Gürer, eğitimde kalite ve başarının bu şekilde artabileceğini vurguladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, atama bekleyen, görevde olan, ücretli görev yapıp kadro talebinde bulunan ve özel rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin sorunlarına değindi. 

ÖĞRETMENLERİN BEKLENTİLERİ

Ataması yapılmayan öğretmenlerin atama beklediğini, görevde bulanan öğretmenlerin ise özlük haklarında düzenleme ve 3600 ek göstergenin çıkarılmasını talep ettiğini belirten Gürer, beş yılını dolduran ücretli öğretmenlerden kadroya geçememiş olanlar ise kadro beklediğine dikkat çekti.

ÖZEL REHABİLİTASYON ÖGRETMENLERİ

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan, 657'ye kadrolu olarak tabi olmayan ancak ödül ve cezada 657'ye tabi olan, kimlikleri dahi öğretmen olarak verilmeyen öğretmenlerin de Millî Eğitim Bakanlığı kadrosuna geçmek istediklerini anlattı ve MEB tarafından kadro verilmesini  istedi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN ATAMA TALEBİ
Öğretmenlerin beklentilerini yazılı soru önergeleriyle Milli Eğitim Bakanlığına ilettiğini anımsatan CHP Milletvekili Gürer, Milli Eğitim Bakanının, ilgili mevzuatı gerekçe göstererek sözleşmeli öğretmenler için yeni atama yapılamayacağını açıkladığını  söyledi. Kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

SORUN VARSA ÇÖZÜM DE OLMALIDIR 

Milli Eğitim Bakanının, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde görev yapanlara da Milli Eğitim Bakanlığınca kadro verilemeyeceğini belirtiğini ifade eden Gürer, “Sorun varsa çözüm de olmalıdır” dedi. 

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ EĞİTİMDE KALİTE VE BAŞARIYI ARTIRIR 

Mağdur edilen öğretmenlerin haklarının verilmesi için Bakanlığı daha duyarlı ve çözüm odaklı değerlendirme yapmaya davet eden Gürer, “ Öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesi, eğitimde kalite ve başarıyı artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16.05.2019 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15