Kadınlara oy vermeyeceğini açıklayan dekan Meclis gündeminde

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, Twitter hesabından  seçimlerde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğini açıklaması ve iyi bir çocuk yetiştirmenin ve iyi bir ‘ev hanımı’ olmanın ‘bakan, başkan ya da başarılı bir iş kadını’ olmaktan daha ‘elzem’ olduğunu ifade etmesi sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

20 Kasım 2018 Salı 12:38
Kadınlara oy vermeyeceğini açıklayan dekan Meclis gündeminde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin nasıl oluyor da dünyanın en büyük ilk 500 üniversite arasında esamesi okunmuyor? Demek ki bir şeyleri kaybettik, bir yerde bir sıkıntı var. Bir şeyleri unuttuk, ihmal ettik” sözüne önergesinde atıf yaparak  “Kadınları eve kapatmak isteyen üniversite yöneticileri ile mi Türkiye’deki üniversitelerin dünya sıralamasında ilk 500 üniversite listesine girilmesi hedeflenmektedir?” diye sordu.

Antmen’in önergesinde sorduğu sorular şunlar;

– Kadınları eve kapatmak isteyen üniversite yöneticileri ile mi Türkiye’deki üniversitelerin dünya sıralamasında ilk 500 üniversite listesine girilmesi hedeflenmektedir?

– Bu kişiler üniversite yönetiminde olursa o fakültelerde kız öğrenciler nasıl erkek öğrenciler ile eşit fırsata sahip olacaktır?

– Bu sözde dekan ve sözde profesör bugüne kadar 48 kadının Nobel aldığını bilmekte midir? Bu sözde dekan ve profesör ülkemiz tarihinde kadının yerini, kurtuluş savaşında kadının önemini ve kadınlarımız sayesinde bağımsızlığımızı kazandığımızın farkında mıdır?

– Bu kişi hakkında idari ve hukuki işlemler yapılacak mıdır? Bu ve bu benzeri kişileri üniversiteden uzak tutmak için ne tür girişimlerde bulunacaksınız?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15