Kahramanmaraş'ta Sokak Hayvanları Öldürülüyor!

Kahramanmaraş’ta daha önceki dönemde faaliyete alınan fakat mevcut başkan Hayrettin Güngör’ün tasarruf tedbirlerini bahane göstererek desteği kesmesi üzerine bakımsız ve atıl duruma düşen hayvan barınağı Meclis gündemine taşındı.

16 Aralık 2019 Pazartesi 16:39
Kahramanmaraş'ta Sokak Hayvanları Öldürülüyor!

Konuyu yakından takip eden Cumhuriyet Halk Partisi(CHPKahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde yaşanan problemleri tek tek sıraladı ve konuya bir kez daha dikkat çekerek çözüm talebinde bulundu.

Barınaktaki hayvanların soğuk kış günlerinde ölüme terk edilemeyeceğinin altını çizen CHP’li Öztunç, önergesinde şu ifadeleri kullandı;

“HAYVANLAR BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜP, ETLERİNİ YİYOR!”

Sokakta toplanarak barınağa alınan hayvanların yaşadığı ortam ve hayvanlara yapılan eziyetler basına yansımıştır. Dönemin Belediye Başkanı tarafından faaliyete geçirilen ve sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam vaat eden hayvan barınağı, mevcut yönetim işbaşına geldikten sonra hayvan mezarlığına dönmüştür. Daha önce mama ve yem desteği verilen barınakta, mevcut başkan Hayrettin Güngör tasarruf tedbirlerini öne sürerek mama ve yem desteğini kesmiştir. Bunun yerine dışardan ayrıştırılmamış yemek artıklarını toplayıp hayvan kafeslerinin içine rastgele atarak hayvanların sağlıksız bir ortamda kalmaları ve yetersiz beslenerek birbirlerini öldürüp etlerini yedikleri görülmüştür.“

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç.

Öztunç’un Kamuoyu Adına Yanıt Beklediği Sorular İse Şu Şekilde;

Buna istinaden;

  1. Son 9 ay içerisinde barınağa alınan hayvan sayısı kaçtır? Bu hayvanlardan kaç tanesi barınakta ölmüştür?
  2. Barınaktaki havanlara verilen mama ve yem desteği neden kesilmiştir? Dışarıdan ayrıştırılmadan getirilen yemek artıklarının kafeslerin içine atılması ve hayvanların yemeklerin üzerinde yatmak zorunda bırakılması sizce ne kadar insanidir? Hayvan barınağının faaliyet amacı hayvanlara eziyet etmek midir?
  3. Hayvan toplama ekip sayısı 2 den 1 e düşürülmüş ve personel değiştirilmiştir. Deneyimli ve hayvan sever olan bu ekip neden değiştirilmiştir? Yeni ekibin hayvanları eşya gibi fırlatıp atmasına, köpekleri kedilerin üzerine salmasına ve hayvanları dövmesine neden göz yumulmaktadır?
  4. Tavuk çiftliklerinde neden öldüğü bilinmeyen tavukların toplanarak barınaktaki hayvanlara verilmesinin salgın bir hastalığa sebep olacağı riski neden göz ardı edilmektedir? Bu hayvanlar bir süre sonra sokağa geri bırakılınca taşıdıkları hastalıkları insanlara bulaştırması durumunda sorumluğu üstlenecek misiniz?
  5. Sokaklardan toplanan hayvanları kısırlaştırıp tam iyileşmeden hemen sonra sokağa salınması ve enfeksiyon kapmaları sonucu ölmeleri vicdanınıza sığıyor mu?
  6. Hayvan barınağının iyileştirilmesi için Hayvan Hakları Federasyonunun Kahramanmaraş’taki üye derneği olan Martı Derneğinin, Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşme taleplerine neden yanıt verilmemektedir? Bu derneğin yöneticilerine mobing uygulandığı doğru mudur?

Son Güncelleme: 16.12.2019 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15