Köy okulları harabeye döndü!

CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ GÜRER HARABEYE DÖNEN KÖY OKULLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

13 Ağustos 2017 Pazar 10:32
Köy okulları harabeye döndü!

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, taşımalı eğitim sistemiyle kapatılan ve bakımsızlıktan adeta harabeye dönen köy okullarının durumunu Meclis gündemine taşıdı. Gürer, Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği soru önergesinde bu okullarında başka amaçlarla değerlendirilmesinin mümkün olup olmadığını sordu. 

Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde Niğde’nin pek çok köyünde artan göç nedeniyle öğrenci sayısında azalma yaşandığına dikkat çekti. Bu nedenle öğrencilerin en yakın ilçe okullarında taşımalı sistemle eğitim görmeye başladığını kaydeden Gürer, köylerdeki okulların ise bakımsızlık nedeniyle harabeye döndüğünü ifade etti. 

Niğde’de öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan köy okullarının sayısını soran Gürer, bu okulların bakım ve onarımlarının neden yapılmadığının açıklanmasını istedi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu okul binaları ve lojmanları başka amaçlarla değerlendirmek için bir çalışma yapıp yapmayacağının da açıklanmasını istedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15