"Olağanüstü hâl uygulaması hızla diktatörlük rejimine dönüşmektedir!"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı: Mersin Tabip Odası'nın düzenlemek istediği "1. yılında Mersin Şehir Hastanesi'nin Sağlık Ortamına Etkisi" konulu panel OHAL nedeniyle engellenmiştir. Siyasi olamayan, halk sağlığını konu alan paneli engellemek faşizm değil de nedir, diktatörlük değil de nedir? Bunun hesabını önce halk sonra biz soracağız. Atıcı'nın konuşması tutanaklara şöyle geçti:

01 Şubat 2018 Perşembe 17:09
"Olağanüstü hâl uygulaması hızla diktatörlük rejimine dönüşmektedir!"

01.02.2018 tarihli TBMM Genel Kurul tutanağından:

AYTUĞ ATICI (Mersin) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; olağanüstü hâl uygulaması hızla diktatörlük rejimine dönüşmektedir. Cumhurbaşkanı "Olağanüstü hâl döneminde neyiniz eksik?" diyor. Sayın Cumhurbaşkanı, size sadece bir örnek vereceğim: Mersin Tabip Odası bir panel düzenlemek istiyor. Konusu 1'inci yılında Mersin Şehir Hastanesinin sağlık ortamına etkisi. Yani diyor ki: "Bir sistem kurdunuz, bakalım, bu sistem sağlık ortamını nasıl etkilemiş? Aksayan yönler varsa nasıl düzeltiriz?" Konu siyasi mi? Hayır. Konu mesleki mi? Evet. Konu halk sağlığını ilgilendiriyor mu? Doğrudan evet. Yani Mersin Tabip Odası yasal görevini yapıyor. Olağanüstü hâl nedeniyle izin almak zorunda olduğu için Mersin Valiliğine başvuruyor. Cevap, "Hayır, yapamazsın." Neden? Hiçbir gerekçe yok. Bu durum faşizm değil de nedir? Bu durum diktatörlük değil de nedir? Bunun hesabını önce halk, sonra biz soracağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15