Öztunç, Afşinli Öğrenciler İçin Harekete Geçti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, okullarına kapatma kararı verilen ve çevre bölgelerde kendi bölümleri olmadığı için kaderlerine terk edilmiş halde bekleyen Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ebelik Bölümü öğrencilerine sahip çıkarak, sorunlarını Ankara’da Meclis gündemine taşıdı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 10:05
Öztunç, Afşinli Öğrenciler İçin Harekete Geçti

2020 yılının ilk ayında mevzuata aykırılıklar nedeniyle kapatılmasına karar verilen Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ebelik bölümü öğrencileri, bugünlerde gelecekleri hakkında büyük bir endişeyle baş başa bırakılmış durumda. Ebelik bölümünde eğitim-öğretim gören 61 öğrenci, çevre ilçeler ve Kahramanmaraş merkezdeki sağlık meslek liselerinde ebelik bölümü olmaması nedeniyle büyük bir mağduriyetin eşiğinde bekliyor.

Okulun kapatılması 2020 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar ertelenirken, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bakan Ziya Selçuk’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede; ‘öğrenci ve ailelerinin taleplerini, cevap bekledikleri soruları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuya müdahil olarak bir tasarrufu olup olmayacağını sordu.

Öztunç’un Önergesi Aynen Şu Şekilde;

      TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

           

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

                       

                                                     Ali ÖZTUNÇ

                                                           Kahramanmaraş Milletvekili

                                                           İçişleri Komisyonu Üyesi

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde faaliyet gösteren Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2020 yılı Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığınca mevzuata aykırılıklar nedeniyle kapatılma kararı alınmış, ancak bu karar 2020 eğitim öğretim yılı sonuna kadar ertelenmiştir. Bu okulda eğitim gören 61 öğrenci, çevre ilçe ve Kahramanmaraş merkezdeki sağlık meslek liselerinde ebelik bölümü bulunmadığından okulun kapanması durumunda mağdur olacaklardır.

Buna istinaden;

  1. Söz konusu lisenin, mevcut öğrencilerinin mezuniyetine kadar okulun açık kalması yönündeki Bakanlığınıza yaptıkları başvuruya olumlu cevap verilmeme sebebi nedir?

  2. İl merkezi ve çevre ilçelerdeki okullarda ebelik bölümü olmadığından dolayı okulun kapatılması durumunda mağdur olacak bu öğrenciler eğitimlerine nerede devam edecekler?

  3. Okulun, mevcut öğrencilerinin mezuniyetine kadar açık tutulması yönünde Bakanlığınızın bir tasarrufta bulunması düşünülüyor mu?

Son Güncelleme: 06.07.2020 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15