Reyhanlı halkı katiliyle yan yana yaşamak zorunda mı?

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’den, 2014 yılında terör örgütü IŞİD’e katılan ve Özgür Suriye Ordusu komutanı olan Abdülbasit el Sarut’un Hatay’da tedavi görmesini ve cenazesinin kitlesel bir törenle Suriye’ye gönderilmesine karşılık çok sert açıklamalarda bulundu. Şahin, “Devletin istihbarat ve güvenlik güçleri uyuyor mu? Reyhanlı halkı katiliyle yan yana mı yaşamak zorunda?” dedi.

18 Haziran 2019 Salı 10:16
Reyhanlı halkı katiliyle yan yana  yaşamak zorunda mı?

“HÜKÜMET YOK SAYSA DA BİZİM ACIMIZ HALA TAZE”

2014 yılında terör örgütü IŞİD’e katılan ve Özgür Suriye Ordusu komutanı olan Abdülbasit el Sarut, tedavi edildiği Hatay’daki hastanede 8 Haziran 2019 tarihinde öldü. Sarut için, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Tevhid Camisinde kitlesel bir cenaze töreni düzenlendi ve Suriye’ye gönderildi.

DEVLET GÖZ MÜ YUMUYOR?

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, konu hakkında açıklama yaptı. Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Şahin, “Hatay Reyhanlı özelinde bu bir beka ve milli güvenlik meselesidir. Bu ülkenin istihbarat ve güvenlik güçleri ya uyuyor ya da İç İşleri Bakanı bu duruma göz yumuyor. Reyhanlı halkı terör örgütü IŞİD’in bombalı eyleminin travmasını henüz atlatmamışken bu örgütün komutanları nasıl Hatay’da tedavi görebiliyor, nasıl cenaze töreni düzenleniyor anlamak mümkün değil. Bu ülkenin vatandaşı olan Reyhanlı halkı katiliyle yan yana yaşamak zorunda mı?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, katıldığı şehit cenazesindeki linç girişimini hatırlatan Şahin, “Ülkenin yarısını temsil eden bir partinin Genel Başkanının, şehit cenazesine katılmasını engellemek isteyenler ve ülkeyi şehitler üzerinden bölmeye çalışanlar ile teröristlerin cenazesine izin verenler aynı zihniyetin ürünüdür.” dedi.

Şahin, “AKP hükümeti Reyhanlı katliamı olmamış gibi davranmaya devam etsin, biz bu katliamı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizim acımız hala taze.” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 18.06.2019 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15