Şırnak Üniversitesi'nde “Adrese teslim" personel alımı!

Şırnak Üniversitesi, İŞKUR aracılığıyla 18 personel alımı için ilan verdi. Ancak ‘adres’ şartıyla 6 ilçedeki yurttaşlar engellenerek, sadece Şırnak merkezdeki kişilerin başvurması sağlandı. CHP’li Mahmut Tanal konuyu Meclis’e taşıdı.

16 Temmuz 2020 Perşembe 14:29
Şırnak Üniversitesi'nde “Adrese teslim" personel alımı!

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanla 8 güvenlik görevlisi, 7 temizlik görevlisi, 1 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 1 marangoz, 1 inşaat boyacısı olmak üzere toplamda 18 işçi alımı yapan Şırnak Üniversitesi’nin başvurulara ilişkin “Tercih edilen ikamet ilçeleri” olarak Şırnak merkezi şart koşması, “Adrese teslim işçi alımı” tartışmalarına neden oldu.

6 İLÇE DIŞLANDI, SADECE ŞIRNAK MERKEZDEKİLER BAŞVURDU
Konuyu soru önergesi yoluyla Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, başvuru tarihinin 23 Haziran 2020 – 29 Haziran 2020 tarihleri arası olarak açıklanan ilandaki adres şartını sorguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Aile, Çalıma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması talebiyle ayrı ayrı soru önergesi veren Tanal, Şırnak Üniversitesi’nin İŞKUR’un aracılık ettiği personel alımı ilanında, 6 ilçenin dışarıda tutularak, Şırnak il merkezinin ‘ikamet ilçesi’, ‘ikamet adresi’ olarak şart koşulmasının gerekçesini sordu.

Şırnak Üniversitesi’nin İŞKUR aracılığıyla ‘adrese dayalı’ personel almasına ilişkin hakkaniyetsizlik, eşitsizlik ve ayrımcılık vurgusu yapan Tanal, “Şırnak’a bağlı Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi ve Uludere ilçelerindeki yurttaşların iş başvurularının ‘ikamet şartıyla’ engellenmesiyle ilgili olarak sizlere ulaşan herhangi bir şikayet var mıdır? Şayet var ise bu şikayetler doğrultusunda ne tür bir işlem yapılmıştır?” diye sordu.
CİZRE DEVLET HASTANESİNDEKİ 6 GÜVENLİKÇİDEN 5’İ ŞIRNAK MERKEZDEN
Tanal, ilanda, “Tercih edilen ikamet ilçeleri: Şırnak Merkez” yazılarak, liyakat ilkesini düzenleyen Anayasa’nın 70. maddesine aykırı hareket edilip edilmediği sorusuna cevap verilmesini istedi.
Cizre Devlet Hastanesi’ndeki 6 güvenlik görevlisinden 5’nin Şırnak merkezde ikamet ettiğini anlatan Tanal, “Mevcut Cizre İlçe Devlet Hastanesi’nde işe alınan 6 güvenlik personelinden 5’inin ikamet adreslerinin Şırnak il merkezi olduğu bilgisi göz önünde bulundurulduğunda, Şırnak Üniversitesi’nde istihdam edilecek işçiler için ikamet adresi olarak yalnızca ‘Şırnak merkez’in şart koşulması, Cizre başta olmak üzere Şırnak’ın ilçelerinde ikamet eden yurttaşların başvuru dışında tutulması bir çelişki değil midir?” sorusunu yöneltti.

Son Güncelleme: 16.07.2020 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15