Tanal: "Meclis Eren'in ölümünü araştırsın"

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AVUKAT MAHMUT TANAL: “İNSAN HAKLARI KOMİSYONU EREN’İN ÖLÜMÜNÜ ARAŞTIRSIN”

16 Ağustos 2017 Çarşamba 12:35
Tanal: "Meclis Eren'in ölümünü araştırsın"

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Eren Bülbül’ün şehit sayılması için verdiği Kanun Teklifi sonrası, Eren Bülbül’ün ölümünde ihmal var mı yok mu araştırılması konusunda da İnsan Hakları Komisyonu’na dilekçe verdi. Tanal, “15 yaşında bir çocuğu teröristlerin olduğu yere götürmek, hayatını riske atmak doğru mudur? Hiçbiri Eren evladımızın hayatından önemli değildi. İhmal var mı yok mu derhal araştırılmalıdır” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Trabzon Maçka’da teröristlerin kurşununa kurban giden 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün ölümünün araştırılması için TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na dilekçe verdi. Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’ün “Eren’in oraya götürülmesi ihmaldir. Eren’in oraya neden götürüldüğünün cevabını istiyorum. Yetkililer sorsun, soruştursun” sözleri sonrası harekete geren Tanal, şunları söyledi:
“Eren’in annesi Ayşe Bülbül canımızı yakan sorular sordu ve şu ana kadar sorularına cevap verebilen çıkmadı. Çünkü haklıydı. Eren’in oraya götürülmesi ihmaldi. Eren’in oraya neden götürüldüğünün cevabını istemekte haklıydı. Yetkililer sormalı ve soruşturmalıydı. Üyesi olduğum İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na büyük sorumluluk düşüyor. Olayın derinine inilmesi, Eren’i olay mahalline götüren ve teröristlerin bulunduğu ortama sokan karar merciinin araştırılması ivedidir. 15 yaşındaki bir çocuğun silahların patladığı bir ortamdan hızla uzaklaştırılması gerekirken aksine güvenlik güçleri onun rehberliğine ihtiyaç duymuştur. Eren, yaşasaydı yine olsaydı yine yapardı eminim ancak büyükleri buna izin vermemeliydi. Olayda ihmal var mıdır yok mudur araştırılmalı. Gerekli tedbirlerin alınmaması konusu, İnsan Hakları Komisyonunca incelenmeli ve yerinde araştırılmalı, tespitler yapılmalıdır.”
Avukat Tanal’ın verdiği dilekçe ise şöyle:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANLIĞI’NA
             11 Ağustos’ta Trabzon İlimizin Maçka İlçesinde, terör faaliyetinde bulunan bölücü terör örgütü üyelerini ihbar eden Eren Bülbül’den güvenlik güçlerince teröristlerin yerini göstermesi istenmiştir. 15 yaşındaki bir çocuğu teröristlerin olduğu olay mahalline götürülmesi, ihmal var mıdır yok mudur araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınmaması konusunun İnsan Hakları Komisyonunca incelenmesi, yerinde araştırılması ve tespiti hususunda gereğinin yapılmasını talep ederim. 16.08.2017
Av. Mahmut Tanal
CHP İstanbul Milletvekili


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15