"Torba konunla 3 yıl daha uzatılmak isteniyor"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 15 Temmuz'un üzerinden geçen beş yılda hâlâ normal sürece geçilemediğini, şimdi bir torba kanunla OHAL'in üç yıl daha uzatılmak istendiğini savundu.

14 Temmuz 2021 Çarşamba 12:30
"Torba konunla 3 yıl daha uzatılmak isteniyor"

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden beş yıl geçtiğini, aradan geçen sürede yaraların sarılmadığını, gerçek suçluların büyük bir bölümünün elini kolunu sallayarak yurt dışına çıktığı iddia etti.

20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL'in ardından binlerce insanın hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerinden ihraç edildiğini, bu mücadelenin gerçek darbecilerle değil muhalefetle yapıldığının da bir kez daha görüldüğünü öne süren Kaya, "Eline silah almayan, darbeyle uzaktan yakından alakası olmayan, ömrünü FETÖ ile mücadeleye adayanlar kamudan tasfiye edilip baskı altına alındı." diye konuştu.

15 Temmuz'un üzerinden geçen beş yılda hâlâ normal sürece geçilemediğini iddia eden Kaya, şimdi bir torba kanunla OHAL'in üç yıl daha uzatılmak istendiğini öne sürdü.

Kaya, "Beş yılda neyi istediniz de yapamadınız? Hangi yasayı getirmek istediniz de bunun önünde engel olan bir muhalefet oldu. Beş yılda FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkaramamışsanız, beş yılda 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirenleri, 251 cana kastedenleri bulup ortaya çıkarmamışsanız üç yıl daha neyi istiyorsunuz?" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15