"Yerli atletler müsabakalara dahil edilmiyor!"

CHP’Lİ SARIBAL’DAN GENÇLİK SPOR BAKANLIĞINA ATLETİZM SORULARI

03 Ağustos 2017 Perşembe 15:53
"Yerli atletler müsabakalara dahil edilmiyor!"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ,Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yazılı olarak  cevaplanmak üzere TBMM’ne  soru önergesi verdi. Atletizm federasyonunda adaletsizlikler yapıldığını öne süren CHP Milletvekili Sarıbal, yetiştirdiğimiz atletlerin yerlerine devşirme oyuncuların müsabakalara gönderildiğini iddia

etti. Alternatifi olmasına rağmen sakatlıkları devam eden oyuncuların müsabakalara dahil edilerek süper lige çıkılamadığını söyledi.

Sarıbal,yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti.

Bakanlığınıza bağlı Atletizm federasyonunda son zamanlarda çok önemli adaletsizlikler yapıldığı konusunda duyumlar almış bulunmaktayım. Takımın kendi sistemini kurmak yerine giderek devşirme sporculara dayalı bir yol izlenerek oluşturulduğu, bu nedenle yetenekli gençlerin önlerinin kesildiği belirtilmektedir.

Bu çerçevede;

1)    Türkiye genelinde 8’inci olan bir sporcunun koordinatörle yakınlığı nedeniyle yurtdışı milli düzeyde (olimpiyat oyunları dahil) müsabakalara götürüldüğü doğru mudur?

2)    2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına götürülen 35 atletten 17’sinin devşirme olduğu doğru mudur?

3)    400 metre engelli yarışmasında bronz madalya alan sporcunun devşirme olduğu doğru mudur?

4)    23 Haziran’da Finlandiya’da Milletler Kupasında 4 x 100 metre müsabakasında yerine yarışabilecek sağlam sporcular bulunmasına rağmen sakat olan İzzet Safer adlı atletin yarıştırılarak takımın başarısızlığa uğratıldığı doğru mudur?

5)    Takımın bu nedenle süper lige çıkamadığı doğru mudur?

6)    Bu konularda haklarını savunan milli atletlerin uluslararası müsabakalarda kadrodan çıkarıldıkları doğru mudur?

Son Güncelleme: 03.08.2017 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15