Sağlık sigortası 1 yılda 3 kat zamlandı

Devlet hastanelerinde aylar sonrasına gün verilirken, özel hastanelere mecbur kalan vatandaşlar sağlık sigortasına gelen fahiş zamlarla sarsıldı.

28 Kasım 2022 Pazartesi 10:55
Sağlık sigortası 1 yılda 3 kat zamlandı

Devlet hastanelerinde çoğu branşta randevu bulanamazken, özel sağlık sigortaları da bir yılda 3 kat zamlandı. 

Sözcü'nün haberine göre; geçen yıl 16 bin TL fiyatla yapılan ayakta artı yatarak sağlık sigortası için vatandaş bu yıl 50 bin TL'yi bulan fatura ile karşılaşıyorlar.

Sigortacılar sağlık sigortasında gelen artışın statü, gelir seviyesi fark etmeden tüm vatandaşları zorladığını ancak şirketlerin de artan fiyatları yansıtmak durumunda olduğunu belirtti.

Bir sigorta sektörü yetkilisi, “2023 daha da kötü olacak. Firmalar önümüzdeki yılı da öngörerek fiyatları belirliyor, artışların bu denli yüksek olmasının bir sebebi de gelecek fiyat artışlarını önceden poliçelerde faturalandırabilmek” dedi.

Son Güncelleme: 28.11.2022 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15