23 milyon TL'lik ihale, AKP’li meclis üyesinin 5 aylık şirketine gitti

“Ticaretle siyaseti birbirine karıştırmıyoruz” diyen Arnavutköy Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Balkaya’nın ortağı olduğu şirket, AKP’li Balıkesir Belediyesi’nin 24,7 milyon TL’lik ihalesini kaptı.

10 Haziran 2022 Cuma 13:23
23 milyon TL'lik ihale, AKP’li meclis üyesinin 5 aylık şirketine gitti

AKP İstanbul Arnavutköy Belediye Meclisi Üyesi Hamza Balkaya’nın ortağı olduğu ve bu yıl 17 Ocak’ta kurulan “Bütas Asfalt Nakliyat” isimli şirket, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden 23 milyon 760 bin TL’lik ihale aldı.  Balkaya’nın ortağı olduğu şirket daha önce de pazarlık yöntemiyle AKP’li belediyeden 9 milyon 620 bin TL’lik iş almıştı.

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre,  AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 10 Mayıs tarihinde “Yol Yapım Bakım ve Onarım Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Bitüm Alımı” başlığıyla bir ihale açtı. Belediyeye bağlı Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nca ‘açık’ usulle düzenlenen ihalede yaklaşık maliyet 24 milyon 789 bin TL olarak belirlendi. İhaleyi, AKP İstanbul Arnavutköy Belediye Meclisi Üyesi Hamza Balkaya’nın ortak 23 milyon 760 bin TL ile tek geçerli teklifi veren ‘Bütas Asfalt Nakliyat’ adlı şirket kazandı. Şirket ile belediye arasında 23 Mayıs tarihinde sözleşme imzalandı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, ihaleyi kapan şirket, 17 Ocak 2022 tarihinde kuruldu. Üstelik kuruluşunun üzerinden beş ay bile geçmeyen şirketin AKP’li belediyeden aldığı ilk ihale bu değil. Şirket, bu yıl 28 Şubat tarihinde de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini almıştı. Bütas Asfalt Nakliyat isimli şirket, “Doğal afet, savaş ve özellikli işler” koşuluyla kullanılması gereken pazarlık yöntemiyle AKP’li belediyeden 9 milyon 620 bin TL’lik iş almıştı. Balkaya'nın ortak olduğu şirket, son ihaleyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden toplam 33 milyon TL'lik iş aldı. 

Hamza Balkaya, daha önce  açıklamada, “Sadece asfalt değil, birçok iş yapıyoruz” demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Yani bir problem teşkil etmiyor. Siyaset yaptığımı da bilmez kimse. Bulunduğumuz ilçe sınırları içerisinde siyaset yapıyoruz. Ticaretle siyaseti birbirine karıştırmıyoruz.”

1987 Muş doğumlu Hamza Balkaya, İstanbul Muşlu Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (İMSİYAD) Yönetim Kurulu Üyesi. İş hayatına Arnavutköy ve çevresinde müteahhit olarak  başlayan Balkaya, hazır beton, akaryakıt ve maden sektörleriyle ilgileniyor. Balkaya, 2019 yılından itibaren AKP’den Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapıyor.

Son Güncelleme: 10.06.2022 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15