3. kez Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, görevini tarafsız olarak yapacağına dair bir kez daha 'namus ve şeref' sözü verdi

Akşam yeni kabineyi açıklayacak olan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü kez Cumhurbaşkanı olmasının ardından yemin etmek için Meclis’e geldi. Mazbatasını Bahçeli'den alan Erdoğan, laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalarak görevini tarafsızlıkla yerine getireceğine dair namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Erdoğan'ın yemin törenine muhalafet düşük katılım gösterdi. Törene katılan muhalif vekiller ise ayağa kalkmadı.

03 Haziran 2023 Cumartesi 15:30
3. kez Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, görevini tarafsız olarak yapacağına dair bir kez daha 'namus ve şeref' sözü verdi

Bir kez daha Cumhurbaşkanı olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 22.00'de kabineyi açıklamadan önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelerek Cumhurbaşkanı yemini etti.

“Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir” şeklindeki yasa hükmüne işaret edilerek yapılan itirazlara rağmen üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, saat 14.50’de Meclis’e geldi.

Erdoğan, en yaşlı üye olması sıfatıyla geçici Meclis Başkanı olarak görev yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den mazbatasını aldı.

Daha sonra Meclis Genel Kurulu’nda yemin etti. Yeminin ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, muahlefet rağbet göstermedi. Katılan vekiller ise Erdoğan salona geldiğinde ayağa kalkmamayı tercih etti.

Yemin sonrasında Erdoğan, Meclis'ten ayrıldı.

BİLAL ERDOĞAN VE SELÇUK BAYRAKTAR LOCADA

Erdoğan'ın yemin törenine aile üyeleri katıldı.

Locada eşi Emine Erdoğan ile birlikte oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Selçuk Bayraktar yer aldı.

LAİKLİK VE TARAFSIZLIK İÇİN YEMİN ETTİ

Erdoğan'ın okuduğu Cumhurbaşkanı yemini şöyle:

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Son Güncelleme: 03.06.2023 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15