Abdulkadir Selvi: Büyükşehir yasası ile ilgili kurulacak komisyonda İmamoğlu, Yavaş ve Büyükerşen yer alacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün (11 Eylül), 29 büyükşehir belediye başkanı ile Sarayda bir araya gelmesini konu aldı.

12 Eylül 2019 Perşembe 15:31
Abdulkadir Selvi: Büyükşehir yasası ile ilgili kurulacak komisyonda İmamoğlu, Yavaş ve Büyükerşen yer alacak

Selvi'nin aktardığına göre Erdoğan, toplantının sonunda Büyükşehir yasası ile ilgili çalışmaları yürütmek üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir komisyon kurulacağını açıklamış. Komisyonda CHP’den ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yer alacak. 

Selvi İmamoğlu'nun ayrıca “Hem ortam, hem istişareler hem de diyaloglar çok iyiydi. Belediye başkanları olarak kendimizi ifade ettik, bakanların anında cevap vermesi değerliydi” dediğini aktardı. Selvi'nin aktardığına göre Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise “Çok olumlu geçti. Hem mevcut  belediyeler sistemi ve büyükşehir yasasıyla ilgili eleştirilerimizi söyledik, hem de çözüm önerilerimizi sunduk” diye konuştu.

Yazının devamı için tıklayın.

Son Güncelleme: 12.09.2019 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15