Ahmet Kaya; "Fındığa Hak Ettiği Fiyatı Verin!"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirdi. Kaya, “Fındık sezonuna on beş gün kaldı ama hâlâ fındık alım fiyatları açıklanmış değil. Korona nedeniyle birçok fındık üreticisi, alan bazlı gelir desteği başvurularını zamanında yapamamıştır. Başvuru sürelerinin bir an önce uzatılmasını bekliyoruz” dedi.

11 Temmuz 2020 Cumartesi 13:20
Ahmet Kaya; "Fındığa Hak Ettiği Fiyatı Verin!"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ağustos ayının başında başlayacak olan fındık sezonunu anımsatarak, bir an önce fındık alım fiyatlarının açıklanması gerektiğini ifade etti. Kaya, Genel Kurul’da şunları söyledi:

MİLLETİN DERDİNE ÇARE ÜRETİN

“Memleketin ve milletin binlerce sorunu, derdi, sıkıntısı var ama siz nerede olmayacak bir gereksiz iş var, konu var, gündemi onunla meşgul ediyorsunuz. Milletin dertlerine çare üretmiyorsunuz, üretemiyorsunuz. Bırakın artık bu boş işlerle uğraşmayı, milletin dertleriyle ilgilenin, derdine çare olun.”

ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ BAŞVURU SÜRELERİ UZATILMALI
“Fındık sezonuna on beş gün kaldı ama hâlâ fındık alım fiyatları açıklanmış değil. Neyi bekliyorsunuz? Milyonlarca fındık üreticisi, fındığına hak ettiği fiyatın verilmesini bekliyor. Ayrıca, korona nedeniyle birçok fındık üreticisi, alan bazlı gelir desteği başvurularını zamanında yapamamıştır. Başvuru süresi bitti. Her yıl başvuru süreleri bir ay uzatılırken, bu yıl neden uzatılmamıştır? Alan bazlı gelir desteği başvuru sürelerinin bir an önce uzatılmasını bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 11.07.2020 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15