Akşener'den Erdoğan'a; "Bu Ergen Sinirinden Ne Zaman Kurtulacaksın!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu

14 Ocak 2020 Salı 10:51
Akşener'den Erdoğan'a; "Bu Ergen Sinirinden Ne Zaman Kurtulacaksın!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Libya meselesine de değinen Akşener, "Siyasi geçmişinde teröristle müzakere etmek varken, Libya için ‘teröristle müzakere mi olur?’ diyen sayın Erdoğan, Putin söyleyince anında ikna olup, ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Libya meselesine de değinen Akşener, "Türkiye’nin içinde bulunduğu ahval ve şerait ortadayken, iktidarı, başımıza yeni çoraplar örecek maceralar konusunda uyardık. İktidarın, Akdeniz’deki hesaplarla ilgili olarak, Libya ile imzaladığı anlaşmaya evet dedik. Milli güvenliğimiz açısından olumlu bulduğumuz bu adımı desteklerken, bir sonraki adımda gördük ki, hesap yine başka. Türk devletinin diplomatik birikim, tecrübe ve geleneklerini elinin tersiyle itip, “dostum” diplomasisine geçen Sayın Erdoğan, yine ve yeniden, Kahire öğretisinin gereği olan gayri milli bir anlayışla hareket ediyor. “Libya’yla anlaşmaya evet, ancak, Mehmetçiğimizi Libya çöllerindeki iç savaşa göndermeye hayır.” dedik. “Bu anlaşmayı korumanın farklı yolları var.” dedik. “Taraf olmadan da bu anlaşma korunabilir.” dedik. Dinletemedik “Devlet işlerinden anlamamakla” itham edildik. Sonra ne oldu? 8 Ocak günü Rusya Devlet Başkanı Putin İstanbul’a geldi. Bir de baktık ki, kendi milletini dinlemeyen Sayın Erdoğan’ı, ‘dostu’ Putin iki dakikada ikna edivermiş. Siyasi geçmişinde teröristle müzakere etmek varken, Libya için ‘teröristle müzakere mi olur?’ diyen sayın Erdoğan, Putin söyleyince anında ikna olup, ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı. Kendi milletini, kendi ülkesini dinlemeyen biri, bir gün ABD’den gelenlerin, ertesi gün Rusya’dan gelenlerin dediklerini anında anlıyor, ve şak diye yerine getiriyor. Gözü, kulağı milletine kapalı ama, çıkıp hala yerli ve milli olmaktan bahsediyor. Anadolu’da “el iyisi” diye bir deyim vardır. Bunlarınki de o hesap" dedi. 

KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI: HAYIRDIR ERDOĞAN!

Akşener açıklamalarının devamında "Buradan açıkça soruyorum; Bütün birikimleri ve uzmanlarıyla, millet bu inşaat işine karşıyken, hangi sebepten bu kadar ısrarcısınız? Hayırdır Sayın Erdoğan? İYİ Parti olarak, ilk günden bu yana milletin menfaatine uygun hiçbir bir yatırıma karşı olmadık. Fayda sağlayacak her işe katkı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bizim için, milletimizin çıkarları her şeyin önündedir. Bizim siyasetimizde, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak yoktur. Bu yüzden, Kalkınma Politikaları Başkanlığımız projeyi inceledi. Bürokrasi, özel sektör ve akademik uzmanlardan oluşan 36 kişilik bir ekip, Kanal İstanbul Projesini, Teknik, Çevre, Hukuki ve Ekonomik olmak üzere dört ana başlık altında analiz etti. Tüm bu çalışmaların neticesinde vardığımız sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Bu hafta sonu, 18 Ocak Cumartesi günü, İstanbul’da, konunun tartışılacağı bir panel düzenliyoruz. “Çatlasanız da, patlasanız da yapacağız.” dedikleri kanal hakkında bazı sorular sorduk, cevaplarını aradık: “Kanal İstanbul milletin bir talebini, ihtiyacını karşılıyor mu?” Hayır. “Bu proje, Türkiye’de sanayi üretimini arttıracak bir destek sağlıyor mu?” Hayır. “Tarımsal üretimi destekliyor mu?” Hayır. “İhracatımızı ucuzlatacak bir lojistik yatırım mı?” Hayır. “Mal ve hizmet akışını arttıracak, mesafeyi kısaltacak bir proje mi?” Hayır. “20 milyar dolar yatırımı karşılayacak bir gelir yaratıyor mu?” Buna da hayır. Peki parası nereden çıkacak? Otoyollara, köprülere, havalimanlarına ve şehir hastanelerine yaptıkları gibi, bu kez de kanala hazineden gemi geçiş garantisi verecekler" dedi. 

Son Güncelleme: 14.01.2020 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15