'Balıkesir’in meralarını parsel parsel sattırmayız!'

"İKTİDARIN BALIKESİRLİ EVLATLARI DA BU SATIŞLARA İZİN VERMEYECEKTİR!"

11 Haziran 2019 Salı 14:45
'Balıkesir’in meralarını parsel parsel sattırmayız!'

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Balıkesir’in meralarını parsel parsel satışa çıkarılmasına izin vermeyecekleri söyledi. Akın, Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü’nün ilana çıktığı “hali arazi”, “çalılık”, “ham toprak” vasfındaki arazilerin vasıflarının tekrar değerlendirilmesini istedi ve iktidarın Balıkesirli Milletvekillerine seslendi:

“Bu satışlara en başta Balıkesir’in evlatları izin vermeyecektir. Şeytani fikirlerle parsel parsel satışa çıkarılan köylünün meralarının satışına gelin hep birlikte izin vermeyelim.”

DEDEDEN KALMA MERALARI KİME SATIYORSUNUZ?

Maliye Bakanlığı’nın Gönen’de köylünün mera olarak kullandığı Hazine arazisini ihaleye çıkartması vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Ömerler Mahallesi’nde vatandaşların mera olarak kullandığı 30 dönümlük arazinin ilk 14 dönümü 20 Haziran’da açık artırma usulü ile satışa çıkacak. CHP’li Ahmet Akın, hayvancılığın kalbinin attığı yerde meraların satışı için ihaleye çıkılmasının zaten bir çok sorunla boğuşan hayvancılığın bitme noktasına geleceğini söyledi. Ahmet Akın şunları söyledi:

Maliye Bakanlığı, 35 haneli Ömerler Köyünde 5 parselden oluşan Hazine arazisini satacak.  Bu araziler mahalle sakinlerinin dedelerinden kalan ve devlete bağışladığı ve mera olarak kullandığı araziler. Kimin malını kime satıyorsunuz diye sormazlar mı? Balıkesirli iktidar milletvekillerimize sesleniyorum. Gelin bu soruna bir an önce çözüm bulalım. Bu satışları derhal iptal ettirelim.”

CHP’li Ahmet Akın, Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satış ilanına çıkılan “hali arazi”, “çalılık”, “ham toprak” vasfındaki arazilerin en kısa zamanda ilanlarının geri çekilmesini istedi. Bu vasıftaki arazilerin mera komisyonunun görüşü olmadan satışa çıkarılmaması gerektiğini vurgulayan Ahmet Akın, “Balıkesir’in mera alanları daralıyor. Milli Emlak Müdürlüğü’nün çok sayıda satışa çıkardığı bu araziler ile ilgili Mera Komisyonun görüşleri alındı mı? Bu araziler mera komisyonunun görüşü alınmadan, bu alanlardan yararlananların görüşleri alınmadan parsel parsel satışa çıkarılması şeytani bir fikirdir. Bu satış kararları derhal geri çekilmelidir” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 11.06.2019 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15