Büyük isyan! Bursa'yı PARSEL PARSEL yok ediyorlar!

CHP’Lİ SARIBAL: “ULUDAĞ’I YOK EDİYORLAR!”... “BURSA’YA ALTEPE KADAR KÖTÜLÜĞÜ HİÇ KİMSE YAPMADI”... "ANKARA’DA PARSEL PARSEL SATTILAR,BURSA’DA  DA PARSEL PARSEL YOK EDİYORLAR!"...

18 Ağustos 2017 Cuma 13:44
Büyük isyan! Bursa'yı PARSEL PARSEL yok ediyorlar!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Uludağ Kocayayla’da yapılan 18 villanın inşaatına sert tepki gösterdi.

“Uludağ’da ormanlık alana Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 18 villanın imar olmayan bölgede hangi hakla yapıldığını hangi kanun nizamla açıklayacaklar merak ediyorum. Recep Altepe dönemi Bursa’da doğanın katledildiği bir dönem olarak tarihe geçecektir. Uludağ’ı villakente çevirdiler. Hangi kenti sevmiyorsanız Recep Altepe gibi yöneticileri başına getirin başka düşman istemez. 1200 lü yıllardaki Bizans Dönemi II. Andronikos dönemi dahil Bursa bu kadar kötülüğe maruz kalmamıştır.” dedi.

KENTİN HER YERİNİ YAĞMALADILAR

Adeta sihirli bir sözcük haline getirilen “turizm” ile ülkemizin tüm doğal alanları hızla talana açılıyor. ‘Yeşil Yol’ projesiyle sermaye Doğu Karadeniz’in dağlarını, yaylalarını talan etmeye hazırlanıyor. Bursa’da da Karadeniz’e benzer bir süreç yaşanıyor. Bursa’da yayla turizmi bahanesiyle Ketenli, Kocayayla, Gököz Göleti ve Kendir yaylası talana açılmak isteniyor.

Kocayayla’da ilk etapta ahşap konaklama tesisi yapılacakmış. Başta Bursaspor olmak üzere tüm spor kulüpleri için Gököz veya Ketenli yaylası civarında büyük bir kamp alanı düşünülüyormuş. Doğal yaşam alanını imara açma adımının ilk etabında “göl manzaralı ahşap konaklar” için 8 bin çam ağacını katlettiler.

‘RECEP ALTEPE YAPTIĞI ÇEVRE KATLİAMLARIYLA TARİHE GEÇMİŞTİR’

Altepe’nin Bu kentin görüp görebileceği en kötü yönetimi sergilediğini belirtti. Bursa’ya hiçbir dönemde bu kadar kötülük yapılmadı. Bir kente kötülük yapmak istiyorsanız cezalandırmak istiyorsanız Altepe’yi başına getirin ! Bu kentin doğasının çevresinin yakasından düş! Uludağ’ı rahat bırak bıktık usandık senden de zihniyetinden de ! Kentin binlerce sorunu yumak olmuş bekliyor. İnsanlar Bursa gibi huzurlu yaşadıkları kenti artık sevmiyor! Bu dönem bitince insan içine nasıl çıkacaksınız merak ediyorum.

TURİZM DOĞA KATLİAMLARINA KALKAN YAPILIYOR

Adeta sihirli bir sözcük haline getirilen “turizm” ile ülkemizin tüm doğal alanları hızla talana ,doğa katliamlarına kalkan yapılıyor. ‘Yeşil Yol’ projesiyle sermaye Doğu Karadeniz’in dağlarını, yaylalarını talan etmeye hazırlanıyor. Bursa’da da Karadeniz’e benzer bir süreç yaşanıyor. Bursa’da yayla turizmi bahanesiyle Ketenli, Kocayayla, Gököz Göleti ve Kendir yaylası talana açılmak isteniyor.

Kocayayla’da ilk etapta ahşap konaklama tesisi yapılacakmış. Başta Bursaspor olmak üzere tüm spor kulüpleri için Gököz veya Ketenli yaylası civarında büyük bir kamp alanı düşünülüyormuş. Doğal yaşam alanını imara açma adımının ilk etabında “göl manzaralı ahşap konaklar” için 8 bin çam ağacını katlettiler.

Yapılaşma ve talan nedeniyle dünyada yalnız Uludağ’da yaşayan 33 çeşit endemik bitki türü ile Uludağ’a özgü Apollon kelebeğinin soyu tükenmek üzeredir.

ÇOBANKAYA VE SARIALAN PARASI OLANLARA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çobankaya ve Sarıalan’da 70’e yakın villa inşa edildi. Bu villaları sözde Bursa halkının ucuza kullanabileceği alanlar olacaktı. Ancak bu ahşap villalar iki şirkete peşkeş çekildi. Çobankaya’daki 21 villa Harput Holdinge, Sarıalan’daki 48 villa ise Derebahçe-Berussa Otel konsorsiyumuna devredildi. Böylelikle yalnızca parası olanların yararlanabileceği bir mekânlar yaratıldı.

SU KAYNAKLARI YAĞMALANDI

Türkiye’deki şişelenmiş su pazarının önemli bir kısmı Bursa’da kurulu bulunan su işletmelerinden karşılanmaktadır. Su şirketleri, Milli Parklar Kanunu’na göre, her türlü ticari etkinliğin yasak olduğu Uludağ’ın zirvesine kadar uzattıkları borularla, Uludağ’ı hortumlamaktadırlar.

Çok düşük ücretlerle aldıkları ruhsatları, aynı şekilde çok düşük kullanım bedelleriyle yapılan üretim şaibelidir. Canlılar için hayati öneme sahip olan su kaynakları gasp edilmekte; Uludağ Millli Parkı’ndaki doğal hayat dikkate alınmamaktadır.

Uludağ’daki su kaynakları, Milli Parklar Yasasıyla koruma altındadır. Buna karşılık, Çayırlıdere Yaylası, Koğukdere Yaylası, buzul göllerinin içinde bulunduğu Karagöl Yayla ve son olarak da Büyükdere’nin (Kocadere) kaynağı su şirketlerine tahsis edilmiştir.

DURUM TALAN VE YAĞMANIN FOTOĞRAFIDIR

 Bursa’dan verilen örneklerle açıklanmaya çalışılan süreçler, iktidarın baskısı ve kontrolü altında kanunları, yönetmelikleri ve planları uygulamaktan sorumlu kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin desteklediği, yönlendirdiği doğal varlıklara karşı sürdürülen talan ve yağmanın bir fotoğrafıdır.Kentlerimizi, doğamızı kısaca yarınlarımızı hiçe sayan AKP iktidarına karşı, her türlü mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Yaşam için, umudu sürdürmek için, geleceğimiz için direneceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15