Çakırözer: “Pahalılığın sorumlusu halci, pazarcı değil”

CHP’li Çakırözer sebze ve meyve fiyatlarındaki pahalılığın sorumlusu gösterilen pazarcı esnafını dinledi... “Terörist ilan edeceğinize, pazara inin esnafı dinleyin”

11 Şubat 2019 Pazartesi 12:02
Çakırözer: “Pahalılığın sorumlusu halci, pazarcı değil”

ESKİŞEHİR / CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın sorumlusu olarak gösterilen pazarcı esnafını dinledi.

Yüksek fiyatların sorumlusunun pazarcı esnafı olmadığını belirten Çakırözer, “İktidar pahalılığın sorulusunu pazarcı esnafı, hal esnafı olarak gösteriyor, onları terörist ilan ediyor. Pahalılığın sorumlusu ne pazarcı, ne halci! Pahalılığın sorumlusu 17 yıldır ülkeyi yönetenler, ülkeyi tarımda ithal cennetine çevirip, kendi çiftçisini değil, başka ülkenin çiftçisini zengin edenlerdir” dedi.

PAZARCI ESNAFINI DİNLEDİ

Eskişehir Çamlıca Kapalı Pazar Yerinde pazarcı esnafıyla bir araya gelen Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın sorumlusu olarak gösterilen pazarcı esnafını dinledi.

PAHALILIĞIN SORUMLUSU PAZARCI, HALCİ DEĞİL

Hem pazarcı esnafının hem de pazara çıkan vatandaşın yüksek sebze ve meyve fiyatlarından rahatsız olduğunu belirten Çakırözer, “Pazarda tezgahlarda her şey ateş pahası. Pazarcı ürününü satamıyor, vatandaş alışveriş yapamıyor. Tezgahlarda etiket fiyatları hep gram üzerinden. Ne esnaf ne vatandaş bu pahalılıktan memnun değil. Ama ülkeyi yönetenler çıkıyor pahalılığın sorumlusunu pazarcı esnafı, halci, aracı gösteriyor. Onları terörist ilan ediyor. İşte her şey ortada. Pahalılığın sorumlusu pazarcı esnafı değil, pahalılığın sorumlusu yıllardır ülkeyi yönetemeyenler, vatandaşı bir avuç kuru soğana muhtaç edenlerdir” dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK VERİN

Pazarcı esnafıyla birlikte çiftçiye destek verilmesi çağrısında bulunan Çakırözer, “Ülkeyi yönetenler tarımda ülkeyi ithal cenneti yaptılar. Kendi çiftçisini desteklemek yerine, başka ülkelerin çiftçisini desteklediler. Çiftçi zorda, gübre, mazot fiyatları çiftçiyi üretemez hale getirdi. İktidar pahalılığın sorumlusunu arayacağına çiftçinin sesini duysun, çiftçiye destek versin” dedi.

TERÖRİST İLAN EDECEĞİNİZE, PAZARA İNİN ESNAFI DİNLEYİN

Pazarcı esnafının da pahalılıktan dolayı şikayetçi olduğunu belirten Çakırözer, “ Ülkeyi yönetenler insinler pazarda bir de esnafı dinlesinler. Esnaf ‘biz halka ne kadar ucuz verirsek daha iyi olur. Hem onlar açısından hem de bizim açımızdan iyi olur’ diyor. Halk zannediyor ki, esnaf alıyor 2-3 liraya, satıyor 10 liraya. Alakası yok. Pazarcıyı terörist ilan edeceklerine gitsinler pazarcı esnafını dinlesinler” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15