CHP Kadın Kolları Devir Teslim Töreninde Birlik Mesajı

CHP Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı’nın ardından CHP Genel Merkezi’nde devir teslim töreni yapıldı. Fatma Köse, “Kurultay heyecanıyla farklı şeyler yaşayabiliriz ama ben dört yıllık kadın kolları başkanlığı yapmış yoldaşınız olarak bu mücadelenin içinde her zaman var olacağımı bilmenizi istiyorum”dedi. CHP Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilen Aylin Nazlıaka da “Hayatın her alanında eşit temsiliyeti teminat altına alacağız ve ilk seçimlerde partimizi iktidara getirme noktasında kahramanlar kadınlar olacak. Biz bu çalışmaları birlikte çoğaltarak, hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

11 Ağustos 2020 Salı 12:43
CHP Kadın Kolları Devir Teslim Töreninde Birlik Mesajı

Tartışmalı geçen CHP Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı’nın ardından CHP Genel Merkezi’nde devir teslim töreni yapıldı. Görevi devreden Fatma Köse, “Kurultay heyecanıyla farklı şeyler yaşayabiliriz ama ben dört yıllık kadın kolları başkanlığı yapmış yoldaşınız olarak bu mücadelenin içinde her zaman var olacağımı bilmenizi istiyorum” dedi. CHP Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilen Aylin Nazlıakada “Hayatın her alanında eşit temsiliyeti teminat altınaalacağız ve ilk seçimlerde partimizi iktidara getirme noktasındakahramanlar kadınlar olacak. Biz bu çalışmaları birlikte çoğaltarak, hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

CHP Kadın Kadın Kolları Başkanlığı'na seçilen Aylin Nazlıaka, CHP Genel Merkezi’nde yapılan devir teslim töreninde eski başkan Fatma Köse’den görevi aldı.
Törende konuşan Köse şunları söyledi:

“Bugün yeni bir dönem, yeni bir mücadele, yeni bir yoldaşlık başlıyor. Sevgili Aylin Nazlıaka’ya bu yürüdüğü yolda başarılar dilemek istiyorum. İnanıyorum ki kadın örgütünün gücü, temsiliyeti ve eşitlik mücadelesi ileriye gidecek. Buna inanıyorum, inanmak istiyorum. Kurultaylarda bazen farklı konuşmalar olabilir, kurultay heyecanıyla farklı şeyler yaşayabiliriz ama ben dört yıllık kadın kolları başkanlığı yapmış yoldaşınız olarak bu mücadelenin içinde her zaman var olacağımı bilmenizi istiyorum. Bu mücadeleyi birlikte yürüteceğimizi bilmenizi istiyorum. Çünkü bu kadın mücadelesi, eşitlik mücadelesi,kadının gelecek mücadelesi. Başka yerde olmak benim kitabımdayok. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu yolculukta yolunuz açıkolsun diyorum. Heyetinize birlikte başarılar diliyorum.” 

Yeni Kadın Kolları Başkanı Nazlaka da törende şöyle konuştu:

“Fatma Köse benim uzun yıllardır eşitlik mücadelesinde yoldaşlık yaptığım, beraber direndiğimiz, beraber mücadele ettiğim bir yol arkadaşım. Eşitlik hakkı mücadelesi bir yoldur, hepimiz birlikte gerçekleştiriyoruz. Hepimizin gurur duyduğu CHP çatısı altında gerçekleştiriyoruz. Atatürk’ün izinde Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde cumhuriyeti yeniden demokrasi ile taçlandıracağımıziktidar yürüyüşünde, kadınlarla birlikte biz bu devrime imza atacağız. CHP’li kadınlar, eşitlik mücadelesi veren tüm kadınlarla ortaklaşarak samimi çaba harcayan tüm kadınlarla birlikte yürüyerek ülkemizde bir devrimi daha gerçekleştirecek ve ülkemize demokrasiyi getirecek. Demokrasi dediğimiz şey katılımcılıktır, sadece sandığa indirgenemez. Toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınların katılımcılığını sağlayacağız. Hayatın her alanında; işte, sosyal yaşamda, siyasette, sporda, kültürde, sanatta, eğitimde her alanda eşit temsiliyeti teminat altına alacağız ve ilk seçimlerde partimizi iktidara getirme noktasında kahramanlar kadınlar olacak.
Ben buna yürekten inanan Fatma yoldaşıma bir kez daha hepiniz huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Biz bu çalışmaları birlikte çoğaltarak, hareket etmeyi sürdüreceğiz. Bir ve beraber olma konusunda çok kararlıyız. Bu konuda deneyimlerinden, birikimlerinden ihtiyacımız var. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Rotamız iktidar, kotalar bize dar.”
Fatma Köse ve AylinNazlıaka, birbirlerine bir demet çiçek hediye etti.  

Son Güncelleme: 11.08.2020 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15