CHP'li Öztunç; "Dara Düşünce Sığındığımız İtfaiyecileri Geniş Zamanda Unutmayalım"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanacak İtfaiyecilik Haftası ile ilgili, "Unuttuğumuz itfaiyecilerin taleplerine daha fazla tepkisiz kalınmamalı özlük hakları, çalışma koşullarına dair talepleri bir an önce yerine getirilmelidir. Dara düşünce sığındığımız itfaiyecileri geniş zamanlarda unutmamalıyız" dedi.

24 Eylül 2021 Cuma 15:39
CHP'li Öztunç; "Dara Düşünce Sığındığımız İtfaiyecileri Geniş Zamanda Unutmayalım"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanacak İtfaiyecilik Haftası ile ilgili, "Unuttuğumuz itfaiyecilerin taleplerine daha fazla tepkisiz kalınmamalı özlük hakları, çalışma koşullarına dair talepleri bir an önce yerine getirilmelidir. Dara düşünce sığındığımız itfaiyecileri geniş zamanlarda unutmamalıyız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanacak İtfaiyecilik Haftası ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Öztunç, "İtfaiye hizmetlerinde çalışanlar en tehlikeli meslekler arasında. Buna rağmen, iş riski ve güçlüğü tazminatı çok düşük bir miktarda. Bunun için de uzmanlaşmış personel sayısının artması, özlük haklarının güçlendirilmesi gerekir" değerlendirmesini yaptı ve şunları aktardı:

"İtfaiye emekçileri arasındaki eşitsizlikler giderilmeli, kadrolu işçi, taşeron, İŞKUR gibi statü farklılıklarına son verilmeli, özlük ve sosyal hakları arasındaki farklılıklar giderilmeli, tüm personelin ek göstergeleri 3600’e çıkartılmalı,  Afet ve Acil Durum Hizmetleri Sınıfı gibi yeni bir sınıf oluşturulmalı ya da itfaiye unvanlı tüm personel teknik hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Dara düşünce sığındığımız itfaiyecileri geniş zamanlarda unutmamalı, yaşadıkları sorunlara yabancı kalmamalıyız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15