CHP’li Karasu: Sivas’ın kaybedecek bir dakikası bile yok

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidara sert sözlerle yüklendi

21 Nisan 2021 Çarşamba 13:57
CHP’li Karasu: Sivas’ın kaybedecek bir dakikası bile yok

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen, Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sırasında kürsüye çıkan Karasu, Türkiye’nin ve Sivas’ın içinde bulunduğu durumu özetledi. 

Cumhuriyet tarihindeki en yozlaşmış iktidarın mevcut iktidar olduğunu kaydeden Karasu, son dönemlerde Türkiye’nin dört bir yanını gezdiklerini vatandaşa bir dokunup bin ah işittiklerini söyledi. ‘’Şanlıurfa’dan Kars’a Afyon’dan Kocaeli’ne kadar gittiğimiz tüm bölgelerde, vatandaşlarımız ‘artık bizi bu iktidardan kurtarın, battık, bittik’ diyor’’ diyen Karasu, ‘’Ama iktidarın milletvekilleri ve saray, halktan o kadar kopmuş ki milletin aklıyla dalga geçiyor’’ ifadelerini kullandı. 

‘SİVAS’IN SORUNU TEŞVİK BÖLGESİ’ 

Konuşmasına seçim bölgesi Sivas’ta yaşanan sorunları dile getirerek devam eden Karasu, Sivas’ın çözülmeyi bekleyen en önemli sorununun Teşvik Bölgesi’ndeki yeri olduğu kaydederken, ‘’Sivas’tan giden işgücünün de, genç nüfusun da, yurt içinden-yurt dışından Sivas’a gelmeyen yatırımın da sebebi Teşvik Haritası’nda bulunduğu durumdur. Sivasla neredeyse aynı yapıya sahip kentler Teşvik Bölgesinde ya 5. sırada ya da cazibe merkezi iken Sivas’ın bu rekabette ayakta kalma şansı yoktur. Bu haksızlık sona ermeden, bu mağduriyet giderilmeden Sivas’ın sorunları çözüme kavuşmayacak’’ şeklinde konuştu. 

İktidar yetkililerinin Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin bitmesinin ardından teşvik kararı çıkacağı sözünü hatırlatan Karasu, ‘’2020 yılında bitmesi gereken, Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin altyapı ödeneği, bizim gündeme taşımamızın sonucu olarak, 2021 yılında çıkarıldı. Sanayi bölgesi ne zaman bitecek belli değil. Sivas, teşvik treninin 2009’da kaçırdı. Artık kaybedecek bir dakikası bile yok’’ dedi. 

‘İKTİDARIN SİVAS VEKİLLERİNE SERT SÖZLER: UTANMIYOR MUSUNUZ?’

Konuşmasında, Cumhur İttifakı’nın Sivas vekillerini eleştiren Karasu, ‘’Cumhur İttifakı’nın milletvekilleri kürsüye çıkıyorlar, sürekli Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorlar. Teşekkür eden milletvekillerine şu soruları sormak istiyorum’’ diyerek şöyle konuştu: 

‘’Sivas’ın teşvikte 4. bölgede olmasını kabul ediyor musunuz? Sivas Demir Çelik Fabrikasının içinde bulunduğu durumun sorumlularından biri de sizlersiniz. Bununla ilgili ne yapıyorsunuz? 2016 yılında başlaması gereken Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi ne oldu? 2012 yılında, boşaltılan eski sanayi sitesinin dönüşümünün gerçekleştirilmesi için 10 yıldır neyi bekliyorsunuz? 

Turizmde sadece Sivas’ın değil, dünyanın en önemli tarihi eserlerinden biri olan Divriği Ulu Cami’nin 2020’de bitmesi gereken restorasyonu ne zaman bitecek? 

Şeker pancarı, patates ve buğday üreticisi tonu 5 bin liraya dayanan  gübreden dolayı tarlasını ekemezken çiftçi kaderine terk edilmiş iken Sivas’taki üreticiler için ne yapıyorsunuz? Yolları çamur ve balçık, günlerce elektriğin kesildiği, internetin ve telefonun çekmediği 1233 köyümüz ne olacak? Kapattığınız hastaneleri geri açıp, daha sonra bunun için teşekkür etmekten utanmıyor musunuz?’’ 

‘SİVAS’IN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ’

Konuşmasını Sivaslılara seslenerek sonlandıran Karasu, ilk seçimde iktidar olacaklarını ve Sivas’ın tüm sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Her sene binlerce gencin Sivas’ı terk ettiğini vurgulayan Karasu sözlerini şöyle noktaladı: 

‘’Hiç kimse merak etmesin, ilk seçimlerde Allah’ın izniyle iktidar olacağız. Yıllardır dışlanan, geriye götürülen, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivasımızın derdine derman olacağız. 

Sıla hasreti çeken hemşehrilerim gönül rahatlığıyla yeniden memleketine dönecek. Söz veriyorum; Sivas yeniden üreten, mutlu insanların yaşadığı bir şehir olacak.’’

Son Güncelleme: 21.04.2021 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15