CHP'li Öztrak: "Buhranı Çözmek İçin Ayakları Yere Basan Orta Vadeli Programı Açıklayın"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası'nın faizi 200 baz puan artırması üzerine "Ama bu yetmez buhranı çözmek için ayakları yere basan ekonominin içsel dayanıklılığını artıracak reformlarla desteklenen 'Orta Vadeli Programı' açıklayın" çağrısı yaptı.

24 Eylül 2020 Perşembe 16:56
CHP'li Öztrak: "Buhranı Çözmek İçin Ayakları Yere Basan Orta Vadeli Programı Açıklayın"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faizi 200 baz puan artırması üzerine "Ama bu yetmez buhranı çözmek için ayakları yere basan ekonominin içsel dayanıklılığını artıracak reformlarla desteklenen 'Orta Vadeli Programı' açıklayın" çağrısı yaptı. 

TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından 8.25 olan politika faizini 10.25'e yükseltmesi üzerine 2 yılın sonra ilk kez faiz artırımına gidilmiş oldu. 

CHP Sözcü Faik Öztrak, da faiz oranlarını 2 puan artırmasını değerlendirdi. Öztrak, TCMB'nin konvansiyel politikalara döndüğünü ve krizi çözmek için yeterli olmadığını belirterek, "Ayakları yere basan ekonominin içsel dayanıklılığını artıracak reformlarla desteklenen Orta Vadeli Programı açıklayın" dedi. 

Öztrak'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle: 

"Reislerinin kerameti kendinden menkul ekonomi teorileri çöktü, TCMB konvansiyonel politikalara döndü. Ama bu yetmez buhranı çözmek için ayakları yere basan ekonominin içsel dayanıklılığını artıracak reformlarla desteklenen Orta Vadeli Programı açıklayın."

Son Güncelleme: 24.09.2020 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15