“Çorlu tren faciasının hesabı hala verilmedi”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Çorlu tren faciasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in adına kurulan derneğin açılışına katıldı.

14 Ocak 2019 Pazartesi 13:20
“Çorlu tren faciasının hesabı hala verilmedi”

Gökçen, “Çorlu tren kazası meydana geleli 6 ay geçmesine rağmen hala ortada bir iddianame yok.” dedi. CHP’li milletvekillerinin TCDD işletme hatalarının ve altyapı eksikliklerinin araştırması için önerge verdiğini ve bu önergenin reddedildiğini hatırlatan Gökçen, “Kazanın nedenlerinin araştırılmadığı her dakika, tren kazasında yitirdiklerimizin yakınlarının acısı artıyor. Sorumluların hesap vermemesi yeni kazalara davetiye çıkarıyor.” dedi.

Gökçen, “Oğuz Arda Sel’in ailesi, onun hayallerini başka çocuklar gerçekleştirebilsin diye Oğuz Arda Sel Çocuk Derneği’ni kurdular. Liyakatsiz yönetimin bedelini çocuklarını kaybederek ödeyen aileler, kazaların normalleştirilmesiyle kendilerini değersiz hissediyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15