Egemenliğin TEK ADAMA VERİLMESİNE karşı duracağız!

AHMET AKIN REFERANDUM ÇALIŞMALARINA HIZLI BAŞLADI... YALANLA, ÇARPITMAYLA, ÇAMUR ATMAYLA, TEHDİT VE ŞANTAJLA SONUÇ ALAMAZSINIZ... HALKIMIZ, VATANINA VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK, REFERANDUMDA ‘HAYIR’ DİYECEK

19 Şubat 2017 Pazar 13:26
Egemenliğin TEK ADAMA VERİLMESİNE karşı duracağız!

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın referandum çalışmalarına hızlı başladı. Geçtiğimiz hafta Balıkesir’deki çalışmalarını tamamladıktan sonra Meclis çalışmalarına katılmak üzere Ankara’ya giden Akın, meclis çalışmalarının arkasından her zaman olduğu gibi soluğu yine Balıkesir’de aldı.

BÜTÜN HEMEŞERİLERİMİ TEK ADAM REJİMİNE ‘HAYIR’ DEMEYE ÇAĞIRIYORUM

Cuma günü Edremit’te düzenlenen Zeytin Hasat Sonu Şenliği’ne katılarak burada bir konuşma yapan Ahmet Akın, zeytin sektörü ile ilgili olarak yaptığı çalışmaları anlattı. Akın “Zeytin Balıkesirimiz için çok önemli bir ürün. Hemşerilerimizin büyük bir bölümü zeytin sektöründen geçimini sağlıyor. Milletvekili seçildikten sonra ilk el attığım konuların başında zeytin geliyor. TBMM ve zeytinle ilgili kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulundum. Balıkesir ve zeytin üretimi yapılan tüm diğer illerimizin milletvekillerini parti ayrımı yapmaksızın birlikte çalışma yapmaya davet ediyorum. Bu sektörü ilimiz ve ülkemiz için daha çok ekonomik değere çevirmek amacıyla gerekli çalışma zaman kaybetmeksizin yapılmalıdır. Biz bu anlamda üzerimize düşen her göreve hazırız” dedi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konuşmasında referanduma da değinerek “ Önümüzde bir referandum var. Ülkemizin, çocuklarımızın, vatanımızın geleceği ile ilgili bir referandum. Bu bir seçim değildir. Bu sefer söz konusu olan vatandır. Bu yüzden bütün hemeşerilerimi bu gerçekten hareketle oy kullanmaya ve tek adam rejimine ‘hayır’ demeye çağırıyorum” dedi.

Ahmet Akın, aynı gün akşamı Ayvalık’ta yapılan ve halkımızın çok yoğun ilgi gösterek takip ettiği, ünlü gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Halk Arenası’ programına katılarak, programı Ayvalık’lı hemşerileriyle birlikte takip etti.

ŞEFFAF, DÜRÜST, AHLAKLI VE DÜZGÜN PROPAGANDA YAPMAYA DAVET EDİYORUM

Cumartesi günü CHP Sındırgı İlçe Örgütü tarafından düzenlenen ‘İlçe Danışma Kurulu’ toplantısına katılan Akın, burada yaptığı konuşmada “ Biz getirilen anayasa değişikliğine tek adam rejimi derken AKP itiraz ediyordu. Ancak Cumhurbaşkanı bizzat kendisi getirilmek istenen rejimin niteliğini daha yeni açıkladı. Ne dedi? Gücü tek kişide topluyoruz dedi. Zaten getirilmek istenen rejim de buydu. Şimdi yüce halkımız referandumda buna karar verecek. İçinde yaşadığımız çağda ülkeyi tek adam mı yoksa ortak aklın geçerli olduğu demokratik parlamenter sistem mi yönetecek. Önümüzdeki soru budur. Biz CHP olarak yılmadan, yorulmadan tüm halkımıza bunu anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırıldığı, tek adam rejimilerinin dünyadaki hali ortada. Gelişmişlik sıralamalarının en sonunda yer alıyorlar. Güzel ülkemizin o ülkelerin arasına savrulmasına ve demokrasinin ortadan kaldırılmasına halkımızın izin vermeyeceğine inancımız tamdır. Her türlü devlet olanağını ve gücünü kullanarak propaganda yapıyorlar. Ama getirmek istedikleri rejimin içeriğini bir türlü anlatmıyorlar. Sağa sola çamur atarak kazanma peşindeler. Hiç kimse bu ülkenin, özgürce tercihini kullanacak insanlarını terörle, şununla, bununla yan yana göstermeye hakkı yoktur. Bu halkımza karşı yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. Bu halk, terörle kimlerin nerelerde, nasıl hangi pazarlıkları yaptığını çok iyi biliyor. Ben buradan AKP ve yancılarını daha şeffaf, dürüst, ahlaklı ve düzgün propaganda yapmaya davet ediyorum. Hepimizin bu halka doğruları söyleme sorumluluğu var. Getirmek istediğiniz tek adam rejimini, kaldırmak istediğiniz hukuk devleti ilkesini, etkisiz ve yetkisiz hale getirmek istediğiniz milli iradenin yegane temsilcisi meclisi anlatın. Yalanla, çarpıtmayla, çamur atmayla, tehdit ve şantajla sonuç alamazsınız, bunu görün” dedi.

ESNAF KARDEŞLERİMİN TEK ADAM REJİMİNE FIRSAT VERMEYECEK

Sındırgı ilçe Danışma Kurulu toplantısının arkasından partilileriyle birlikte Sındırgı esnafını da ziyaret eden Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, esnafla sohbet edip referanduma ilişkin görüşlerini ve getirilmek istenen tek adam rejiminin sakıncalarını anlattı.

EGEMELİĞİN TEK ADAMA VERİLMESİNE BÜTÜN HALK OLARAK KARŞI DURACAĞIZ

Cumartesi günü akşam saatlerinde CHP Balıkesir İl Yönetimi, Bigadiç ilçe Yönetimi ile birlikte Bigadiç İlyaslar Köyüne geçen Ahmet Akın burada köy halkı ile bir araya gelip referandumu değerlendirdi. Akın “Kuva-yi Milliye’nin şehri Balıkesir inanıyorum ki referandumda ‘Hayır’ diyerek bir kez daha bu önemli dönemeçte ülkesine ve geleceğine sahip çıkacaktır. Ulusal Kurtuluş Savaşımızda nasıl ayrımsız bütün halk bir araya gelip yurdumuzu işgalden kurtararak yepyeni bir ülke kurup onu da Cumhuriyet ve demokrasi ile taçlandırdı ise, bu sefer de aynısını yapacak ve bu vatanın geleceğine sahip çıkacaktır. Ben hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün hemşerilerimden getirilmek istenen rejimi iyice incelemelerini ve düşünmelerini istiyorum. Nasıl daha önce egemenliği tek adamdan alıp millete verdiysek, egemeliğin tekrar elimizden alınıp tek adama verilmesine bütün halk olarak karşı duracağız. Ben bunu gittiğim her yerde görüyorum ve böyle olacağına inanıyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15