Ekrem İmamoğlu: "Göreceksiniz on milyonlarca fark yiyecekler"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya’da, “Bizim planımız belli; 2023’te iktidar olmak, bu kötülükten kurtulmak. Göreceksiniz on milyonlarca fark yiyecekler” dedi.

23 Aralık 2022 Cuma 15:45
Ekrem İmamoğlu: "Göreceksiniz on milyonlarca fark yiyecekler"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya’da, “Bizim planımız belli; 2023’te iktidar olmak, bu kötülükten kurtulmak. Göreceksiniz on milyonlarca fark yiyecekler” dedi.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, bugün Konya’da bir araya geldi.

İmamoğlu, Konya’da, Mevlâna Müzesi’ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, şunları söyledi:

"Hak, hukuk, adalet için dua ettik"

“Hz. Mevlana’nın huzurunda dualarımızı ettik. Elbette ki dualarımız memleket içindi, bu güzel toprakların evlatları içindi, çocuklarımız için, gençlerimiz için, ailelerimiz için, özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için, ülkemizin hak ettiği yere erişmesi için Allah güç kuvvet versin. Özellikle hak, hukuk, adalet için dua ettik. Allah; memleketimizi adalet yoksunu, vicdan yoksunu, erdem yoksunu insanlardan korusun.

"Cumhurbaşkanı, kendisinden beklenen sözü söylemedi"

Şu anda tariflenen ceza çok acımasız, çok vicdan yoksunu bir ceza. Uzun yıllar bir bireyi siyasi yasaklı kılabilecek hatta içinde hapsolan bir ceza. Elbette üst mahkemeler var ama biz hâlâ bu süreçle ilgili her ne kadar farklı yorumlar olsa da özellikle hükümet mensupları tarafından en başta sayın Cumhurbaşkanı tarafından bence kendisinden beklenen hiçbir sözü bu konuda söylemedi.

Vatandaşımızın vicdanında bu karar, bir mahkeme kararı değildir. Vatandaşımızın vicdanında bu karar, siyasi bir karardır, siyasi baskıyla verilmiş bir karardır.

Bu mahkemenin ilk hakiminin görevden alınarak istedikleri kararı vermediği için, adil olduğu için başka bir ile sürülmesine hâlâ hiçbir ses çıkarmayan HSK’nın duruşu bile bunun bir siyasi karar olduğunun ispatı. Bir soruşturma açsanıza, bu kadar dedikodu var. Hâkim hakkında bu kadar iddia var. Bir soruşturmayı başlatsanıza, gidip hâkimin ifadesini alsanıza bakalım hakim ne diyor.

"Baskıyla verilmiş bir karardır"

Siyasi bir karardır, baskıyla verilmiş bir karardır hâlâ konuşan hükümet yetkilileri top çevirmektedir. Bıraksınlar top çevirmeyi bu konuda iradelerini ortaya koysunlar. Madem mertçe bir mücadeleye hazırlar, ‘bu yanlış bir karardır böyle karar mı olur, istinafta bu kesinlikle dönmeli’ desinler. Yorum dahi yapamıyorlar. Karnından konuşanlar var ama diliyle bunu söyleyen AK Partili dostlarımız da var. Adaleti, vicdanı yüksek AK Partili dostlarımıza da ben, bu anlamda teşekkür ediyorum. İçlerinde eski başbakan yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri var. Bu bağlamda kendi insanlarına dahi yaptıkları yolculuğu izah edemeyecekler.

Bizim planımız belli; 2023’te iktidar olmak. Bu kötülükten kurtulmak. Onun için mücadelenin şeklini de biliyoruz milletimizle kucaklaşmak, buluşmak. Toplumun, insanlarımızın coşkusunu artırmak, onu da artıracağız. Hep birlikte millet ayağa kalkacak. Göreceksiniz on milyonlarca fark yiyecekler.” 

(ANKA)

Son Güncelleme: 23.12.2022 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15