Erdoğan 'Andımız'ı kaldırmıştı, Hüda-Par Sözcüsü de Milletvekili yemin metnine gözünü dikti: "Değiştirilmeli"

AKP listelerinden milletvekili seçilen Hüda-Par Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de okunan milletvekili yemininin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

25 Mayıs 2023 Perşembe 10:11
Erdoğan 'Andımız'ı kaldırmıştı, Hüda-Par Sözcüsü de Milletvekili yemin metnine gözünü dikti: "Değiştirilmeli"

Ramanlı katıldığı bir toplantıda gelen bir soru üzerine TBMM'de yemin metinini okuyacaklarını belirtti. Ramanlı daha sonra yemin metinine yönelik itirazlarını sıraladı. Ramanlı, "O yemin metni bana göre doğru bir metin değil" dedi.

Andımıza göndermede bulunan Ramanlı, "Çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutuldu her sabahın köründe. Yanlıştı ve o yanlıştan dönüldü. Biz parti programımıza da 'yemin metni değiştirilmeli' yazdık" diye konuştu.

"Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemeli" diyen Ramanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Cumhuriyet Halk Partili değilim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı oku üzerine ben niye yemin ediyorum?"

Milletvekili yemin metni

Milletvekillerinin göreve başlamadan önce TBMM'de okuduğu yemin metni şu şekilde: "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim."

Ramanlı: Herkes kurallara uymak zorunda, biz de uyacağız

Sözlerinin cımbızlandığını belirten Ramanlı yeni bir açıklama yaparak, "Milletvekili yemini konusunda hiçbir tereddüt yok. Herkes kurallara uymak zorunda. Biz de uyacağız. Kimse boşuna algı peşinde koşmasın. Buradan kimseye ekmek çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.05.2023 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15