Fatih Erbakan: "İktidarın 20 senelik uygulamaları, bu saatten sonra millete bir fayda getiremeyeceğini ortaya koyuyor"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Mevcut iktidarın 20 senelik uygulamaları ve Türkiye'yi özellikle ekonomi alanında getirmiş olduğu nokta, bu saatten sonra millete bir fayda getiremeyeceğini ortaya koyuyor. Dolayısıyla biz ne masa başındakiler ne de kasa başındakilerden millete bir hayır gelmeyeceğini, kurtuluşun Milli Görüş ve Yeniden Refah Partisi olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

20 Ocak 2023 Cuma 16:15
Fatih Erbakan: "İktidarın 20 senelik uygulamaları, bu saatten sonra millete bir fayda getiremeyeceğini ortaya koyuyor"

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Mevcut iktidarın 20 senelik uygulamaları ve Türkiye'yi özellikle ekonomi alanında getirmiş olduğu nokta, bu saatten sonra millete bir fayda getiremeyeceğini ortaya koyuyor. Dolayısıyla biz ne masa başındakiler ne de kasa başındakilerden millete bir hayır gelmeyeceğini, kurtuluşun Milli Görüş ve Yeniden Refah Partisi olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

Fatih Erbakan, bir dizi programa katılmak üzere bugün Yozgat’a geldi. Şehir girişinde partililer tarafından karşılanan Erbakan, önce muhtarlar derneğini, ardından da şehit yakınları ve gaziler derneğini ziyaret etti. Daha sonra partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Erbakan, şunları söyledi:

"EN FAZLA BÜYÜYEN PARTİYİZ"

"Yeniden Refah Partimiz, İstanbul Sözleşmesi noktasında, iklim değişikliği adı altında uygulanmak istenen planlar noktasında, ‘nakitsiz toplum’ adı altında uygulanmak istenen dış güçlerin planları karşısında bugüne kadar ve tabii ki pandemi sürecindeki mücadelesiyle bugüne kadar Milli Görüş farkını ortaya koymuştur. Diğer iktidar ve muhalefet partilerinden, ittifaklarda bulunan partilerden, diğer tüm partilerden farklı bir duruşu olduğunu göstermiştir ve bundan dolayı da milletimizin büyük teveccühüne mazhar olmuştur. 7 aylık sürede 54 binin üzerinde yeni üye kaydıyla yüzde 25’lik bir büyümeyi gerçekleştirmiş ve oransal olarak Türkiye'nin en fazla üye kaydeden, en hızlı büyüyen partisi haline gelmiştir.

"MİLLİ GÖRÜŞ HASRETİNE İNŞALLAH SON VERECEĞİZ"

14 Mayıs'taki seçimlerde üçüncü büyük şahlanışımızı gerçekleştirerek milletimizin Milli Görüş özlemine, Milli Görüş hasretine inşallah son vereceğiz. Tabii iktidar olunduğunda yapılacaklar bellidir. Milli Görüş’ün maddi ve manevi kalkınma hamlelerini gerçekleştireceğiz. Maddi kalkınma için öncelikle denk bütçenin, havuz sisteminin gerçekleştirilmesi ve faiz giderlerinin ortadan kaldırılması, faiz canavarına aktarılan milyar dolarların kurtarılması; bununla beraber israfın, kamudaki israfın önlenmesi, imtiyazlı holdinglere haksız yere aktarılan imkanların ortadan kaldırılması, millete aktarılması ve partimizin ortaya koyduğu milli kaynak paketleri kitabında belirttiğimiz adımlar atılarak bir senede 150 milyar dolarlık zamsız, vergisiz, borçsuz kaynağın ortaya konulması. Bütün bu kaynaklarla yapılacak iş; işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, küçük esnafın alım gücünün, refah seviyesinin arttırılması için atılacak adımlardır. Nasıl atılacak bu adımlar? Bu söylediğimiz tasarruflarla, bu söylediğimiz milli kaynak paketleriyle ortaya konacak kaynaklar ve tabii 10 milyon işsize, 1,5 milyon üniversite diplomalı işsize iş, istihdam imkanı oluşturmak için yine Yeniden Refah Partimizin ortaya koyduğu 81 İlimize 681 Refah Projesi kitabında belirttiğimiz üretime, istihdama yönelik projelerin hayata geçirilmesiyle maddi kalkınma hamleleri hızlı bir şekilde devam ettirilecek.

"EKONOMİK KRİZ AHLAKİ EROZYONA SEBEP OLUYOR"

Manevi kalkınma boyutunda da ahlaki ve manevi erozyonun ortadan kaldırılması için atılacak olan adım; eğitimin, müfredatın ıslah edilmesi. Nefse esaret yerine nefis terbiyesini esas alan, materyalizm yerine maneviyatçılığı esas alan, dünyacı olmak yerine ahiret öncelikli olan bir neslin yetiştirilmesi için eğitim sisteminin müfredatının ıslah edilmesi. İkincisi; medyadaki ahlaki erozyona yol açan yayınların ortadan kaldırılması; değerlerimize, kültürümüze, tarihimize uygun yayınlar yapan bir medyanın ihdas edilmesi. Bununla birlikte ahlaki erozyonun en önemli sebeplerinden, yuvaların yıkılmasına yol açan batıdan ithal aile ve sosyal politikalar alanındaki kanunların ıslah edilmesi. 6284 sayılı Kanun, bunların bir örneğidir. Ahlaki erozyonun önüne geçmek için ekonominin ıslah edilmesi de sayılması gerekir. Çünkü ekonomik kriz çözülmeden bu ahlaki erozyonun çözülmesi de mümkün olmuyor. Çünkü ekonomik kriz, yuvaların yıkılmasına, uyuşturucu kullanımına, ahlaki erozyona doğrudan doğruya sebep oluyor. İnşallah medyanın, aile ve sosyal politikalar alanındaki kanunların ıslah edilmesi, eğitim sisteminin, müfredatın ıslah edilmesi ve ekonomik krizin ıslah edilmesiyle manevi çöküşün de durdurulması inşallah sağlanmış olacak ve Milli Görüş’ün maddi ve manevi kalkınma hamleleriyle aynen 50 senelik geçmişimizde olduğu gibi, bu aziz milletin yüzünü yine Milli Görüş’le, yine Refah Partisi'yle inşallah güldüreceğiz."

"YENİDEN REFAH PARTİSİ GÜÇLÜ ŞEKİLDE SEÇİMLERE GİRECEK"

Yeniden Refah Partisi’nin yapılacak seçimlere her zaman hazır olduğunu kaydeden Erbakan, "300 bine yakın üyemizle, 81 il ve 900’den fazla ilçe teşkilatımızla, hanım kollarımızla, gençlik kollarımızla, 100 bine yakın sandık baş müşahidimizle ve en son 6 Kasım'da yaptığımız, Türk siyaset tarihine geçen muazzam tarihi büyük kongremizle seçimlere şimdiden hazır olduğumuzu zaten ortaya koymuş olduk. Bunu da her fırsatta ifade ediyoruz. 14 Mayıs'ta da olsa, haziranda da olsa, bu pazar da olsa Yeniden Refah Partisi, baraj problemi olmayan güçlü bir siyasi aktör olarak inşallah seçimlere girecektir" dedi.

"KALİTELİ EĞİTİM, MESLEK SAHİBİ YAPAN BİR EĞİTİM OLACAK"

Gençlere kaliteli bir eğitim vaat eden Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bilimsel kalitesi yüksek, aynı zamanda ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller yetiştirilmesi. Bu eğitim, kaliteli eğitim, meslek sahibi yapan bir eğitim olacak. Ezbere dayalı, kitabi bilgiye dayalı; gerçek hayattan kopuk, dünya gerçeklerinden kopuk bir eğitim olmayacak. Meslek sahibi olan kaliteli eğitim almış gençlerimize, o mesleğini icra edebileceği istihdam imkanını sunmayı vadediyoruz. İşte 81 İlimizde 681 Refah Projesi, bunun bir göstergesi. Ve aynı zamanda da o mesleğini icra ettiği, istihdam edildiği işle, meslekle elde edeceği gelirin, gelişmiş ülkeler seviyesinde bir gelir, insan onuruna yakışır bir gelir olmasını vadediyoruz. Bulacağımız milli kaynak paketleriyle ve aynı zamanda yapacağımız tasarruflarla ortaya koyacağımız kaynak, gençlerimize bu imkanın sağlanmasına vesile olacak ve yine gençlerimize vaadimiz kamuda işe alımlarda, görevlendirmelerde akrabalık, yandaşlık, hemşirelik, torpil değil ehliyet ve liyakat geçerli olacak. Adalet geçerli olacak. Genç seçmenlerimize özet olarak vaatlerimiz bunlardır.

"İKTİDARIN 20 SENELİK UYGULAMALARI, BU SAATTEN SONRA MİLLETE BİR FAYDA GETİREMEYECEĞİNİ ORTAYA KOYUYOR"

Tabii biz her zaman söyledik, ittifakımızı milletimizle yapıyoruz. Altılı Masa’nın da Cumhur İttifakı'nın mevcut iktidarında, dış politikada, ekonomi alanında, sosyal politikalar alanında aslında ortaya koydukları, milletin faydasına olacak herhangi bir durum görmüyoruz. Hem Altılı Masa’dakilerin söylemleri, ortaya koydukları deklarasyon vaatleri hem Altılı Masa’nın üyelerinin daha önce iktidarda bulunduğu zaman yaptıkları icraatlar, bu millete bir şey veremeyeceklerini ortaya koyuyor. Mevcut iktidarın da 20 senelik uygulamaları ve Türkiye'yi özellikle ekonomi alanında getirmiş olduğu nokta, bu saatten sonra millete bir fayda getiremeyeceğini ortaya koyuyor. Dolayısıyla biz ne masa başındakiler ne de kasa başındakilerden millete bir hayır gelmeyeceğini, kurtuluşun Milli Görüş ve Yeniden Refah Partisi olduğunu ifade ediyoruz."

Erbakan, konuşmasının ardından, 382 yeni üyenin partiye katıldığını belirterek, bu üyeler adına iş insanı Hanifi Kızıltaş’a rozet taktı. Erbakan’a, Yozgatlı üretici kadınlar tarafından hazırlanan çanak peyniri ve çamlık kolonyasını hediye edildi.

Anka

Son Güncelleme: 20.01.2023 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15